Haberler

Nükleer Santral Yasası Komisyonda Kabul Edildi

10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in Bir Kez Daha Görüşülmesi İçin Geri Gönderdiği Nükleer Güç Santrallarının Kurulması ve İşletilmesi ile Enerji Satışına İlişkin Kanun, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonunda Kabul Edildi.

10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in bir kez daha görüşülmesi için geri gönderdiği Nükleer Güç Santrallarının Kurulması ve İşletilmesi ile Enerji Satışına İlişkin Kanun, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonunda kabul edildi.

AK Parti Kütahya Milletvekili Soner Aksoy başkanlığında toplanan Komisyonda, nükleer güç santrallerinin kurulması ve işletilmesine ilişkin kanun ele alındı.

Komisyonda görüşülen 11 maddelik kanun üzerinde 11 önerge verildi. Kabul edilen önergeler doğrultusunda kanunda değişiklik yapıldı.

Kanuna göre, nükleer santral kuracak veya işletecek şirketlerin, ihaleye girmeden önce EPDK'dan lisans alma mecburiyeti kaldırılacak.

Nükleer santralde üretilecek enerjinin tamamı, TETAŞ tarafından satın alınacak.

Bakanlar Kurulunca, yurt içinde veya yurt dışında santral kurmak, kurdurmak, işletmek, işlettirmek ve üretilen elektriğin satışını yapmak üzere kamu şirketi kurulmasına karar verilebilecek.

Kurulacak kamu şirketinde, özel sektör şirketlerinin hisse sahibi olmasına izin verilebilecek.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title