Haberler

Novartis'ten Sağlık ve Yaşam Konulu İnfografik Çalışması

Güncelleme:

Novartis Türkiye'nin sosyal medya sayfası üzerinden yayınlanan bu çalışma önemli bilgileri eğlenceli grafiklerle sunuyor.

Novartis Türkiye, sık görülen hastalıklar ve yaşam koşulları ile ilgili istatistiksel verileri, renkli karakterlerle destekleyerek bir infografik çalışması haline getirdi.

Novartis Türkiye, 2011-2012 yıllarına ait Türkiye ve tüm dünyadaki sağlık ve yaşam konulu önemli verileri bir infografik çalışması haline getirerek sosyal medya kanalı Twitter'da paylaştı. Eğlenceli ve renkli grafiklerle hazırlanan çalışmada, Türkiye'nin mutluluk düzeyi, hastalıklar ve tedavileri, sağlık sektöründen yenilikler gibi bilgilerin yanısıra yaşamla ilgili önemli veriler de paylaşıldı.

Çalışmada, dünyadaki her 12 kişiden birinin Hepatit B veya C virüsü taşıdığı, Türkiye'de diyabet görülme sıklığının son 12 yılda %90 arttığı, Türkiye'deki 70 yaşın üstündeki kişilerin %11'inin Alzheimer hastası olduğu gibi istatistiksel bilgilere yer verildi.

Yaptığı çalışmalarla yaşam kalitesini artırmayı ve süresini uzatmayı hedefleyen Novartis, derlediği bu bilgileri özel ve yenilikçi bir tasarım ile Twitter kullanıcılarına sunarak hastalıklar ve yaşam ile ilgili önemli konular hakkında bilinç yaratmayı hedefliyor.

İnfografik çalışmalar, önemli bilgi ve istatistiksel verilerin karmaşıklıktan arındırılarak basit ve eğlenceli grafikler halinde paylaşılması amacıyla hazırlanıyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Novartis Twitter Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title