Haberler

"Notre Dame'ın Kamburu" Balesi

Güncelleme:

"Notre Dame'ın Kamburu"balesi Antalya sahnesine veda ediyor.

Antalya Devlet Opera ve Balesi'nin sahnelediği Notre Dame'ın Kamburu balesi sahneye veda ediyor. Sahnelendiği ilk günden bu yana büyük ilgi ile izlenen Victor Hugo'nun ölümsüz romanından uyarlanan Notre Dame'ın Kamburu balesi, 6 Aralık Perşembe günü saat 20:00'da Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde son kez sahnelenecek. Eserin müzikleri Cesare Pugni'nin müziğini yeniden düzenleyen ve kendi bestelerini ekleyen Bujor Hoinic'e ait. Koreografi ve libretto ise G. Armağan Davran ile Volkan Ersoy imzasını taşıyor. İhtişamlı dekoru ile dikkat çeken eser izleyiciye dönemsel bir konuyu, zengin bir görsel şölen içerisinde dansın ve müziğin güçlü birlikteliği ile sunuyor.

Zangoç Quasimodo'nun makyajı üç saat sürüyor

Davran ve Ersoy'un seyirciyi beklenmedik bir sonla buluşturmayı hedefleyerek hazırladıkları eserin sürpriz sonu, dağcılık federasyonunun yetkililerinin verdiği destekle gerçekleşiyor. Seyirciyi muhteşem bir finalin beklediği eser, sahne önünde olduğu kadar sahne arkasında da ilginç detaylara da sahip. Eserde Zangoç Quasimodo'yu canlandıran bale sanatçısı özel plastik makyajla ve 3 saat süren bir çalışma çirkin ve kambur bir adama dönüşüyor. Kullanılan 3 boyutlu dekor tasarımı ile N.Dame Kilisesi seyircilerin karşısına bütün ihtişamı ile çıkıyor. Dekor tasarımı Adnan Öngün, kostüm tasarımı Çimen Somuncuoğlu imzasını taşıyor.

Kaynak: Bültenler / Kültür Sanat

Notre Dame Katedrali Haşim İşcan Victor Hugo Antalya Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title