Haberler

    Note 7'den Bir İyi, Bir de Kötü Haber!

    Galaxy Note 7'de yaşanan büyük felaketin ardından, Samsung'a bir iyi, bir de kötü haber geldi!

    Samsung'unardından bu durumun kendilerine yarayacağını düşünen birçok firmanın hayalleri, gelen bazı haberlere göre, büyük ölçüde suya düşmüş gibi görünüyor. Zira konuyla ilgili yeni yayınlanan bir rapor, Note 7'nin dünya çapındaki geri çağrılma kararına rağmen Galaxy serisine duyulan sadakatin pek de azalmadığını gösteriyor.

    Baystreet adlı araştırma firması tarafından yapılan analizlere göre cihazlarını geri vermek durumunda kalan Note 7 sahiplerinin yüzde 70 gibi büyük bir çoğunluğu Samsung'da kalmaya devam ediyor ve alternatif olarak Galaxy S7'yi tercih ediyor. Diğer yandan başka bir firmanın akıllı telefonunu tercih etmeye karar veren yüzde 30'luk kesimin yarısı, bu defa bir iOS cihazında karar kılıyor. Baywatch'a göre Note 7'nin ardından bir iOS cihazı alan bu yüzde 15'lik kesim de 2016'nın dördüncü çeyreğindeki iPhone satışlarında 200-300 bin civarında bir artışa neden olacak.

    ABD'li GSM operatörüda, aslında Baywatch'un bu raporunu doğrular nitelikteydi. Bir diğer araştırma firması tarafından yapılan çalışma da Note 7 sahiplerinin yeni bir cihaz olarak Galaxy S7 edge'i tercih ettiklerini gösteriyor.

    Diğer yandan, resmi ve nihai geri çağırma duyurusuna rağmen bir milyonu aşkın Galaxy Note 7 sahibinin halen cihazlarını kullanmaya devam ettikleri biliniyor. SamMobile tarafından konuyla ilgili yapılan bir ankete göre ise katılımcıların yüzde 55'i bütün potansiyel risklerine rağmen Galaxy Note 7'yi korkusuzca kullanmaya devam edeceklerini belirtiyor.

    Kısacası Samsung için bir iyi, bir de kötü haber söz konusu: Kullanıcıların bir kısmı halen Note 7'lerini iade etmemekte kararlı; bu kötü haber. İyi haber ise, iade edenlerin yine de Samsung'a güveniyor olmaları...

    Kaynak: Chip.com.tr / Teknoloji

    Galaxy Note Samsung Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title