Haberler

Norveç'ten 100'den fazla yolcusu olan kruvaziyer gemilerine 14 gün karaya çıkma yasağı

Güncelleme:

Norveç, korona virüs salgını nedeni ile 100'den fazla yolcu taşıyan kruvaziyer gemilerindeki yolcu ve mürettebatın 14 gün boyunca karaya çıkmasını yasakladı.

Norveç, korona virüs salgını nedeni ile 100'den fazla yolcu taşıyan kruvaziyer gemilerindeki yolcu ve mürettebatın 14 gün boyunca karaya çıkmasını yasakladı.

Korona virüs salgını Avrupa'da birçok ülkede etkisini arttırmaya yeniden başladı. Norveç'te geçtiğimiz hafta Hurtigruten isimli şirkete ait olan MS Roald Amundsen gemisinde görevli 33 personelde korona virüs tespit edilmişti. Gemi, Tromsö kentindeki limanda karantina altına alınmış ve son 3 hafta içinde gemide bulunan 387 yolcuya ulaşılmaya çalışılıyordu. Tromsö'nun kıdemli Doktoru Kathrine Kristoffersen ise yaptığı açıklamada, gemide bulunan tüm yolculara kendilerini 10 gün boyunca karantina altına alması konusunda çağrıda bulunmuştu. Gemide korona virüs tespit edilenlerin sayısı 41'e yükselirken, kruvaziyer gemileri hakkında yeni karar alındı.

Norveç, 100'den fazla yolcusu olan kruvaziyer gemilerinde bulunan yolcu ve mürettebatın bugünde itibaren 14 gün boyunca karaya çıkmasının yasakladığını duyurdu. Sağlık Bakanı Bent Hoie yaptığı açıklamada, daha önce yola çıkan gemilerin Norveç limanlarında yolcularını ve mürettebatını bırakabileceğini ancak henüz yolculuğa başlamamış olanların böyle bir şey yapamayacağını aktardı. Hoie, yeni kuralın önümüzdeki 14 gün boyunca geçerli olacağını duyururken, "Norveç'te enfeksiyonun yayılmasını durdurmak için bu kararı almak zorundaydık. Salgın henüz bitmedi" dedi.

Yetkililer, karantina altındaki gemide bulunan yolcu ve mürettebatın Almanya, Danimarka, Avusturya, Filipinler ve Litvanya'dan geldiğini ve bu ülkeler ile iletişim halinde olduklarını aktardı.

Öte yandan Norveç'te toplam korona virüs vaka sayısı 9 bin 312'ye, hayatını kaybedenlerin sayısı ise 256'ya ulaştı. - OSLO

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Koronavirüs Norveç Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan! Resmi Gazete bugün (24 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 24 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 24 Nisan dün gece deprem mi oldu? ZTK Ankaragücü- Beşiktaş maçı kaç kaç bitti? Maçı kim kazandı? Rövanş maçı ne zaman oynanacak? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? Açıklama yaptılar mı? Kameralara yakalanan çiftten açıklama geldi mi? DEM Parti kapatılacak mı? Bakan Tunç konu ile ilgili ne söyledi? İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri kim oldu? Fikri Doğan kimdir?
500

Yorumlar (1)

sonuc:

bence cok yalan søyliyorlar sayi cok fazla para gidecek diye insan hayatini riske attilar sanirsam butun paralari usa yemis lafa geldimi yuz yil yetecek para var derler idi bes ay olmadan nasil daha fazla vergi aliriz diye hesap yapiyorlar tr virus var gitmen derler sverige virus yuvasi orda is adamlari var onlar para kazansin diye oranin belli yerleri acar nasil kafa beyin ise

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title