Haberler

Norveç'te Yaralılardan Biri Daha Öldü

Norveç'in Utoya adasındaki katliamda yaralanan gençlerden biri daha hayatını kaybetti.

Norveç'in Utoya adasındaki katliamda yaralanan gençlerden biri daha hayatını kaybetti. Polis, yaralı gencin tedavi gördüğü hastanede öldüğünü, diğer yaralılardan 18'inin durumunun ağır olduğunu bildirdi. Böylece ölü sayısı 93'e yülseldi.

Katil Breivik'in 1970-1990 yılları arasında, üniversitelere ve uçak şirketlerine bombalı mektup gönderdiği için ömür boyu hapse mahkum edilen Amerikalı terörist Teodere Kaczynski'yi örnek aldığı belirtildi. Kayıpların sayısı ise 32 olarak belirlendi. Kayıplardan 6 kişinin adı açıklanırken, 26'sının adı açıklanmadı. Kayıplar arasında Danimarkalı bir genç kızın da bulunduğu bildirildi. Kayıp olduğu söylenen Türk kızının kimliği ise açıklanmadı. Adada arama yapan Kızıl Haç yetkilileri, kayıp gençleri sağ bulma ihtimalinin azaldığını bildirdi. Polis, öğleden sonra yaptığı basın toplantısında, pazar günü bir adrese yapılan baskında yakalanan 6 kişinin iki olayla ilgisinin bulunmadığı için serbest bırakıldığını, olay yerinde kimyevi madde dışında patlayıcı madde olmadığını açıkladı.

SİYASİLERDEN ÖRNEK DAVRANIŞ

Hükümet üyeleri ve siyasi partilerin liderleri, pazar günü Parlamento binasında Meclis Başkanı Dag Terje Andersen'in odasında kriz toplantısı yaptılar. Toplantıda, bir hafta sonra parlamentoda anma töreni düzenlenmesi kararlaştırıldı. 2011 Eylül ayında yapılacak yerel seçimlerde nasıl bir seçim kampanyası yürütüleceği de gündeme alındı. Siyasi parti liderleri, katliamdan kurtulan gençleri olumsuz etkilememek, kampanyada birbirlerine saygılı davranma ve halkı proveke edecek davranış ve sözlerden kaçınma kararı aldılar. Başbakan Jans Stoltenberg, seçim kampanyasında kullanılacak ton konusunda ortak bir politika belirleneceğini söyledi. Sağ Parti lideri Erna Solberg seçim kampanyasında tabi ki politika konuşacağız, ama her iki olay da bizimle birlikte olacak. Çünkü yaşadığımızı ömür boyu unutmamız mümkün değil" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title