Haberler

Norveç'te Esed rejimi yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunuldu

Norveçli savcılardan, işkence ve insanlığa karşı suç işledikleri iddiasıyla Esed rejimi yetkilileri hakkında cezai soruşturma açmaları talep edildi.

Norveçli savcılardan, işkence ve insanlığa karşı suç işledikleri iddiasıyla Esed rejimi yetkilileri hakkında cezai soruşturma açmaları talep edildi.

Merkezi, Almanya'nın başkenti Berlin'de bulunan Avrupa Anayasal ve İnsan Hakları Merkezi (ECCHR) örgütü ile 4 kuruluş, rejimin askeri istihbarat, genel istihbarat, siyasi ve cezai güvenlik birimleriyle bağlantılı 17 yetkilisi hakkında Norveç'teki resmi makamlara suç duyurusunda bulundu.

Norveç'te yaşayan işkence mağduru 5 kişi adına yapılan başvuruda davacılar, savcılardan konunun soruşturulmasını ve söz konusu kişiler hakkında tutuklama kararı çıkarılmasını istedi.

Genel istihbarat birimi tarafından gözaltında tutulduğunu ve üzerinde çeşitli işkence tekniklerinin denendiğini ifade eden bir mağdur, Esed'in işkence sistemi sorumlularının yargılandığını görmek istediğini söyledi.

Mağdur, "Avrupa'daki soruşturmalar, Suriye'ye önemli bir mesaj gönderecek. Hiç kimse, üst düzey yetkililer bile hukukun üstünde değildir." ifadelerini kullandı.

Suç duyurusunda ECCHR'ye destek veren diğer kuruluşlar Suriye Hukuki Araştırma ve Çalışmalar Merkezi (SCLRS), Suriye Medya ve Basın Özgürlüğü Merkezi (SCM), Caesar Files Grubu (CFSG) ve Norveç Helsinki Komitesi (NHC) olarak sıralandı.

ECCHR'den yapılan açıklamada, "Avrupa'da davalar ve soruşturmalar, Suriye'de Beşşar Esed yönetimi tarafından işlenen ağır suçların cezasız kalmasına son vermenin önünü açabilir." ifadesine yer verildi.

Kaynak: AA / Güncel

Almanya Suriye Norveç Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri 12. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak 66. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kül Masalı 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 18 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 18-19 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda CANLI izle! Hudutsuz Sevda 28. Bölüm FOX TV CANLI izle! 19 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 19 Nisan Cuma burç yorumları nedir? Sakla Beni CANLI İzle! Star TV Sakla Beni 24. Bölüm HD CANLI izleme linki! İnci Taneleri CANLI izle! 18 Nisan İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Aldatmak canlı izle! 18 Nisan ATV Aldatmak 65. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 18 Nisan günün maçları nereden izlenir? SURVIVOR NEDEN YOK? Bu akşam Survivor yok mu? Yeni bölüm ne zaman yayınlanacak? İbrahim Hacıosmanoğlu kimdir? TFF Başkan adayı İbrahim Hacıosmanoğlu kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title