Haberler

Noel Baba'ya Her Yıl 6 Milyondan Fazla Mektup

Dünyada Her Yıl Noel Baba'ya 6 Milyondan Fazla Mektup Gönderiliyor.

Dünyada her yıl Noel Baba'ya 6 milyondan fazla mektup gönderiliyor.

Evrensel Posta Birliğinin (EPB) yaptığı açıklamaya göre, kırmızı giysili, uzun beyaz sakallı Noel Baba sene sonunda en fazla mektup alan "kişi".

EPB, çocukların "Gönderilen: Noel Baba, Adres: Kuzey Kutbu" yazılı mektuplarının "posta dilinde" alıcının bilinmemesi nedeniyle gönderilemeyen mektuplar olarak adlandırıldığını belirtse de pek çok ülkede, bu mektupları cevaplamak için postanelerde özel merkezler kuruluyor ve çocukları sevindirmek için gönüllüler çağrılıyor.

Her yıl 1,2 milyon mektupla Noel Baba'ya en fazla küçük Fransızlar yazıyor. Fransız çocukları Kanadalılar 1 milyon, İngilizler 750 bin mektupla izliyor. ABD istatistik tutmadığı için Amerikalı küçük ellerin Noel Baba'ya kaç mektup yazdığıysa bilinmiyor.

Finlandiya geçen yıl 150, Fransa 126, Almanya 80 ve Slovakya 20 ülkeden Noel Baba'ya yazılmış mektup aldı.

Kanada mektuplara 26, Almanya 16 dilde cevap verdi. Fransa, bu yıl Rusya'dan gelen mektupları cevaplayabilmek için bir kişiye özel olarak iş verdi.

Noel Baba'ya gönderilen mektupları Amerikan postaneleri 1912, İsviçre ve Avusturya postaneleri 1950'den bu yana cevaplıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title