Haberler

Nkü'de İskemik İnme Paneli Gerçekleştirildi

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü tarafından İskemik İnme konulu panel düzenlendi.

Vücuttaki herhangi bir doku veya organa kan akışının azaldığı ya da kesildiği ve genellikle beyne kan ve oksijen sağlayan kan damarlarından birinin bloke olduğu ciddi bir durum olan iskemi ve ona bağlı gelişen inmenin konu edildiği panel, NKÜ Rektörlük Konferans Salonu'nda 3 oturum şeklinde gerçekleşti. NKÜ akademisyen ve öğrencilerinin izlediği panelde, şehir dışından da katılımcılar yer aldı.

Üniversitenin Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Nilda Turgut, inmenin nörolojinin ana konusu olduğunu söyledi. Turgut'un başkanlığını üstlendiği panelin ilk oturumunda Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nevzat Uzuner, "Akut İskemik İnmede Trombolitik Tedavi, Nereden Nereye?" konulu ve Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Vesile Öztürk "Antikoagülan Tedavi, Bana En Uygun NOAK Hangisi?" konulu sunum yaprak katılımcılarla bilgilerini paylaştı.

NKÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aysun Ünal'ın başkanlığını yaptığı ikinci oturumun konuşmacıları ise "İnmede Anti-Agregan Tedavi" konulu sunumuyla Sağlık Bilimleri Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Saime Füsun Domaç ve "İnmede Anti-Agregan Direnci: Kimde? Ne Zaman?" konulu sunumuyla Prof. Dr. Nilda Turgut oldu.

Öğleden sonra gerçekleştirilen 3. oturuma ise Trakya Üniversitesinden Prof. Dr. Babürhan Güldiken başkanlık etti. Oturumda, NKÜ'den Öğretim Üyesi Dr. Aslı Aksoy Gündoğdu "Hipertansiyon" konulu sunum yaparken panelin son konuşmacısı olan Trakya Üniversitesinden Öğretim Üyesi Dr. Sezgin Kehaya "Yaşam Tarzı ve Sigara" konulu sunumuyla sigara kullanımının inme üzerine etkinlerine dair açıklamalarda bulundu.

Panel, dinleyicilerin sorularının cevaplanmasının ardından toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Namık Kemal Üniversitesi Tekirdağ Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title