Haberler

Nitelikli Genç İstihdam Nüfusunu Artırmak İstiyoruz"

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Siirt Koordinatörü Ekrem Dirican, "Nitelikli genç istihdam nüfusunu artırmak istiyoruz." dedi.

Dirican, yaptığı açıklamada, Siirt'in TRC3 bölgesinde yer aldığını belirterek, "İstiyoruz ki; Siirt'te de genç işsizlik sayısını azaltalım. Gençlerin niteliklerini artırarak üretime katkıda bulunacak nitelikli genç istihdam nüfusunu da artırmak istiyoruz. Bunun için öncelikli alanlarımız olacak. Yatırımcılarımızı bölgemize davet ederek Siirt'te yatırım yapmalarını sağlayacağız." diye konuytu.

İstihdam için DİKA olarak çalışmalar yapacaklarını dile getiren Dirican, şunları kaydetti:

"Yüksek sayıda istihdam sağlamak için uğraştık. Projelerimiz olacak burada. Siirt'te projelerimiz gelişsin diye uğraşacağız. Kurumlardaki proje hazırlayanların proje yazma kapasitesini geliştirerek bölge dışından bölgeye gelecek olan bütçeleri arttırmak istiyoruz. Bu sayede daha etkin projeleri Siirt'e kazandırıp olabildiğince nitelik artırıcı ve istihdamın önündeki engelleri kaldıran bölgede etkili projeler yapmak istiyoruz. Bunların başında özellikle istihdam yoğun sektör olacak, üretim gücü yüksek olan firmalarımız varsa kapasite artırım planlarına yardımcı olmayı düşünüyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Siirt Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title