Haberler

Nisandan İtibaren Memur Maaşlarında 170 Liraya Varan Azalma Olacak

Güncelleme:

Gelir Vergisi matrahının 2016 yılı için 12 bin 600 TL olarak belirlenmesi nedeniyle nisandan itibaren memurların büyük bir bölümü yüzde 20'lik vergi dilimine girecek.

Gelir Vergisi matrahının 2016 yılı için 12 bin 600 TL olarak belirlenmesi nedeniyle Nisan'dan itibaren memurların büyük bir bölümü yüzde 20'lik vergi dilimine girecek. Bu yüzden maaşlarında 170 liraya varan azalma olacak. Zammı alamadan eriyecek. Çalışanların maaşından gelirlerine göre vergi kesiliyor.

ASGARİ ÜCRETLİNİN MAAŞI 70 TL DÜŞECEK

12 bin 600 liraya kadar olan gelirler için yüzde 15, 12 bin 600-30 bin lira arasındaki gelir için yüzde 20 Gelir Vergisi alınıyor. Bu nedenle Eylül'e kadar yasal bir düzenleme yapılmazsa asgari ücretli yüzde 20'lik vergi dilimine girecek ve maaşı 70 lira düşecek. Memurların maaşları ise Nisan itibarıyla yüzde 5'lik Temmuz zammını almadan azalacak. Diğer bir deyişle zam cebe girmeden uçacak.

EN AZ ALAN DA ETKİLENECEK

Mesleğe yeni başlayan, en düşük 2151 lira maaş alan memurların bile ödeyeceği Gelir Vergisi oranları da bu kapsamda Nisan ayından sonra yüzde 15'ten yüzde 20'ye çıkacak. Nisan'dan sonra milyonlarca memurun Mayıs maaşlarında yüzde 5 daha fazla Gelir Vergisi kesintisi olacak. Brüt 3 bin 200 TL maaş alan bir memurun maaşı Nisan'dan itibaren düşecek. Kesinti miktarı makam ve kıdeme göre 31 lira ile 170 lira arasında değişecek.

"YÜZDE 15'TE SABİTLENMELİ"

Hükümet ile Memur-Sen 2016 yılı zammı için yüzde 6 artı 5'te anlaşma sağlamıştı.

Gelir Vergisi oranlarını belirleyen kazanç dilimlerinin yıllar içinde neredeyse hiç artmaması nedeniyle hem işçilerin hem de memurların daha yılın ilk aylarından itibaren bir üst kazanç dilimine geçtiklerine dikkat çeken Bağımsız Sağlık-Sen Başkanı Mehmet Bayraktar, "Memurların maaşlarına yansıtılan Gelir Vergisi yüzde 15 vergi diliminde sabitlenmeli. Bu şekilde memurların kayıpları en aza indirilir" ifadelerini kullandı. (Kaynak:Milliyet)

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Memur Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (57)

Erdem:

Durmak yok koyun muamelesi görmeye devam. Her zaman milletin yanında(!) oldular.

30
2
yanıtYanıtla
OSMAN:

al sana istikrar. AKP''ye oy veren herkesin sonu böyle olsun ya, 1000 liraya çalışsınlar evini geçindiremesinler inşallah. Ama onlar yüzünden diğerleri de yanıyor.

17
7
yanıtYanıtla
Adamın dibi:

Memur zaten az çalışıp çok para alıyor. Vermeyin bu kadar para memura. Yoksa şımarıyor. Rahat batıyor memurlara.

9
13
yanıtYanıtla
salla başı al maşı nerde var:

senin maşını o batıyor dediğin vatandaş veriyor

yanıt4
yanıt3
aga:

taşeron işciler 1000 liraya calışıyor. memura 2000 lira fazlaydı zaten. askere polise 5000-10000 bin verilir gık cıkmaz kimsede. memura verilen 2000 binlira gözlerine gelir.

8
13
yanıtYanıtla
Anadolu:

Nerde polise askere 5 bin 10 bin verilmis keko soyle de bizde orda gorev yapak

yanıt12
yanıt1
Gerçek:

gitsen de ol asker polis 2 şark 3 şark memleketinde çalışmak yasak kelle koltukta çalışmak kolay değil. Bunları girerken biliyordunuz diyen geri zekalılar girerken maaşını da biliyorduk. Kimse boş konuşmasın.

yanıt11
yanıt1
hadi ordan hayatınız bedava:

asker polis hakim savcı bu ülkenin gözbebegi onlar bu ülkenin omurgası tüm yükü onlar cekiyor ölende onlar sıkıntıyı cekende onlar diger memurlarda bir eli yagda bir eili balda ne risk ne eziyet adam kütüpanede belediyede memur akşama kadar yatıyor güvenlik denetim adalet dışndakilerini alyını özelleştirecen

yanıt7
yanıt2
agada taşeron olduysa:

len sen nasıl ağasın ki 1. 000 TL. ye talim ediyorsun aç maraba

yanıt0
yanıt0
Dobra:

MEVZUYU BİLEN BİLİR ALLAH NECMETTİN ERBAKAN HOCAYA GANİ GANİ RAHMET EYLESİN. ADALETLE DEVLET YÖNETEN TEK O OLDU. HİÇ KİMSEYİ DE AYIRMADI.

18
1
yanıtYanıtla
Tüm 57 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title