Haberler

    Nisan 2012 Sergileri!

    Yavaş yavaş hissetmeye başladığımı bahar mevsimi, sanatla dolu güzel günlerin de habercisi...

    PG Art Gallery

    Ayşe Wilson İstanbul'daki ikinci kişisel sergisiyle Pg Art Gallery'de izleyicilerle buluşuyor. Gençlik, masumiyet ve çok küçükken zamanı hiç umursamadan yaşadığımız mekanları konu edinen sanatçı, 'biz küçükken' sergisinde yer alan işlerinde yine umutlu ve tasasız bir ruh halini tasvir ederken, gençlik dolu hayellerin de nostaljisini yansıtıyor. Resimlerinde, hayata dair gözlemden ve fotografik imgelerden ziyade, saf hayaller ve duygulardan yola çıkan Wilson'ın kişisel yansımalarla örülü bakışı, izleyiciyi herşeyin masum ve güvenli hissedildiği kendi çocuk anılarına götürüyor. 12 Nisan'da kapılarını açacak olan sergiyi 13 Mayıs 2012'ye kadar ziyaret edebilirsiniz.

    Adres: Boğazkesen Cad. No: 76/B Tophane - İstanbul

    Tel: 212 252 80 00

    Pera Müzesi

    Avrupa resminin en özgün sanatçılarından ve modern resmin öncülerinden biri olarak bilinen Francisco de Goya (1746-1828), Türk sanatseverlerle ilk kez 20 Nisan-29 Temmuz 2012 tarihleri arasında Pera Müzesi'nde buluşuyor. Küratörlüğünü Marisa Oropesa'nın yaptığı sergi, İspanya ve İtalya'nın önde gelen müze ve özel koleksiyonlarına ait yapıtlardan oluşuyor. Sergi, İspanya ve tüm Avrupa'nın çalkantılı bir dönemine tanıklık eden ve karanlığın en iyi anlatıcılarından biri olan Goya'nın gravür serileriyle -Los Caprichos, Los Desastres de la Guerra, La Tauromaquia, Los Proverbios- çeşitli yağlıboyalarını buluşturuyor.

    Adres: Meşrutiyet Cad. No: 65 Tepebaşı - Beyoğlu

    Tel: 212 334 99 00

    Galeri Selvin

    1953 yılında Brescia'da doğan Federico Severino, halen Franciacorta (Brescia) 'da yaşamakta ve çalışmalarını sürdürmekte. Karmaşık ve eklektik bir kişiliğe sahip olan sanatçı, Felsefe okumuş ve kariyer yaparken sanat çalışmalarını geliştirmeye çalışmıştır. Eserleri, kuvvetli gerilimleri dengeleme yeteneğine derinlemesine sahip olması nedeni ile yaratıcı ve güçlü bir artistin izlerini taşır. İkonlaştırma becerisi ile de efsanevi ve kutsal figürleri eşliğinde gerçek ve hayal arasında sıkı bir ilişki kurmuş, çağdaş heykel panoraması içinde ayırt edici bir dili ve ritmi kabul etmiştir. Onun figürleri mitler ve tanrısal figürler. Birçok özel koleksiyonda eserleri bulunan sanatçının Brescia meydanı ve parkındaki bronz heykelleri dışında S.Paolo di Brescia,Valle Canonica ve Basso Semino bankaları ile SS.Pietro e Paolo,Santa Casa di Nazareth, Verolavecchia, Dorotee da Cemmo, Rosario, Calvisano ve S.Antonio Abate kiliseleri ile daha bir çok kilise ve kutsal mekanda bronz eserleri yer almakta. 20 Mart - 15 Nisan tarihleri arasında Federico Severino'nun heykel sergisini Galeri Selvin'de görebilirsiniz.

    Adres: Arnavutköy Dere Sok. No: 3 Arnavutköy,Beşiktaş/İstanbul

    Tel: 212.263 74 81

    C.A.M Galeri

    C.A.M Galeri/ Akaretler, 27 Mart - 21 Nisan tarihlerinde 'Romantique' sergisini izleyiciyle buluşturuyor. NihAl Martlı'nın bu sergisinde, resimlerinin karakterinde oldum olası var olan hayalci, nostaljik ve poetik bir yapı söz konusu.

    Konudan maddeye ve resimsel değerlere bulaşan, içinde tutkuyla hassasiyeti barındıran, bakışı baştan çıkaran davetkAr ve karanlık bir romantizm bu. Martlı'nın yarattığı karakterler siyah bağımlısı bir atmosferde dalgalanıyor. Yöntem'in her şeye hAkim olduğu bu zamanda romantik ruh henüz evi terk etmedi. Romantik sergisi bir eğretilemenin gerçekleşmesidir; siyah en iyi renklerin, romantizm ise en coşkulu hislerin koma hali gibidir. Hassas ruhlara dokunan, alt yazılı bir sergi.

    Adres: Şair Nedim Cad. No: 25 Akaretler - İstanbul

    Tel: 212 245 79 75

    Art 350

    Şubat ayı itibari ile Bağdat Caddesi, Erenköy'deki yerleşik mekanına geçen Art 350, nisan ayında Alman sanatçı Volker März'ın "Volkan Kadınları / The Woman of The Vulcano" sergisini ağırlıyor Sanatçının eserlerinde figürler bazen korkutucu ancak aynı zamanda, olağanüstü komik, dokunaklı, erotik, mazoşist, garip, hülyalı, yaşam benzeri ya da gerçeküstü olabilir. Kısacası, onlar bir yıldız nüfusuna göre karşılaştırılmış olabilirler. März, Volkan Kadınları ile ilgili olarak; "Yüzlerce yıl önce, biz insanla, ateş püsküren volkanlara genç ve güzel kadınlar attık, çünkü bunun volkanı sakinleştireceğine inanıyorduk. Bu kadınların her biri ölümsüzleşti ve bugün bile yaşıyorlar. ölümsüzlüğe kavuşan bu volkan kadınları, insanlığa iyilik yapmak için kısa sürede gizlice görünmeden koşulsuzca ardımızda toplandılar." yorumunu yapıyor.

    Sergi, 5 Nisan - 4 Mayıs tarihleri arasında ziyaret edilebilir

    Adres: Bağdat Caddesi No: 350 Erenköy 34738 İstanbul

    Tel: 216 369 80 50

    Ekavart Gallery

    EKAV/ Eğitim Kültür Araştırma Vakfı; ressam Nuri Battal'ın solo sergisinde yer alan, yepyeni resim teknikleriyle ürettiği eserlerine 20 Mart-12 Nisan 2012 tarihleri arasında ev sahipliği yapıyor. Nuri Battal; 7'inci solo sergisinde tuval yüzeyinde çarpıcı ve aşkın anlamlar oluşturarak bu kez tuvalde çağdaş bir dili gündeme getiriyor. çağdaş sanatın en önemli özelliği olan 'Fragman estetiği' sanatçının son sergisinin motto'sunu oluşturmuş. Sanatçının ilgi alanına giren özne/ suje izlekleri üzerinden insan 'Yüzü' sunumu parlak, asit renkler eşliğinde tuvalde yer alıyor. 'Şifreli Yüzler' adındaki sergiyi Ekavart Gallery'de ziyaret edebilirsiniz.

    Adres: The Ritz-Carlton Hotel, Süzer Plaza No: 15, Gümüşsuyu-İstanbul

    Tel: 212 252 81 31

    Kare Sanat Galerisi

    Kare Sanat Galerisi, günümüzün önemli sanatçılarından Yusuf Taktak'ın "Zamanlar İçinde"adlı sergisine ev sahipliği yapıyor. Galerinin iki katlı mekanında gerçekleşecek olan sergide, sanatçının merceğini zaman kavramına çevirmesi sonucu doğan işleri izleyicilerin beğenisine sunuluyor. Sanatçının tuvallerinde, gelişimi ya da yinelenmesi zaman kavramıyla koşut olarak elde edilen biçimlerin görselleştiği sergi, 10 Nisan-10 Mayıs tarihleri arasında sanatseverlerle buluşuyor. Yusuf Taktak, bir bakıma durağan bir biçim olan çadırdan, devingen biçim olan üçgen, dikilitaş ve sonrasında bisiklete geçiş serüveninde, "Geri vitesi olmayışı, enerji bitene dek kullanılması..." gibi bisikletin insan yaşamıyla benzerlik taşıyan niteliğinden esinle üretimine devam ediyor.

    Adres: Abdi İpekçi Cad. Ada Apt. No: 22/8-9 K: 2-3 Nişantaşı / İstanbul

    Tel: 212 240 44 48

    X-ist

    Cem Dinlenmiş'in yarattığı karakter ve kurgular Penguen'deki işleriyle sınırlı değil. 29 Mart'ta x-ist'te açılacak 'Şimdi Olmaz' adlı yeni kişisel sergisinde sanatçı, mizahi bakışıyla harmanladığı yapıtlarıyla izleyiciyi oyuna davet ediyor. 'Şimdi Olmaz'da Dinlenmiş, bir önceki sergisi Dahiliye'de karşılaştığımız parçalı ve çok yüzeyli resimlerini yeni buluşlar katarak devam ettirirken, bir yandan da ilk kez hayata dair, yarı-otobiyografik sahneleri kendine has diliyle yeniden yorumluyor. Sanatçı, mevcut resim yüzeyine uygun resim üretmek yerine yüzeyi de kurguya uygun olarak şekillendirerek mekana göre değişen algılar oluşturuyor.

    "Şimdi Olmaz" 21 Nisan'a kadar x-ist'te görülebilir.

    Adres: Abdi İpekçi Cad. Kaşıkçıoğlu Apt. No: 42 D: 2 Nişantaşı İstanbul

    Tel: 212 291 77 84

    International Art Center

    Mina Feingold Fransız bir heykeltraş. 1989 yılında sinemada izlediği, Camille Claudel hakkında bir filmden etkilenerek hayatının yönünü değiştiren Feingold için anıtsal eserler meydana getirmek yeri doldurulamaz bir tutku. Mina Feingold, çalışmalarıyla ilk kez İstanbul'da. Eylül 2011'de başlayan Stars of İstanbul'a katılımının ardından, International Art Center 29 Mart-3 Nisan tarihleri arasında düzenlediği sergiyle Mina Feingold'un 20 yıllık kariyeri boyunca hayat verdiği eserlerinden oluşan bir seçkiyi İstanbullu sanatseverlere tanıtacak. Tüm eserlerinin yer aldığı, 10 Haziran 2010 tarihinde Fransa'da düzenlenen sergisinde Feingold'un kuşkusuz en dikkat çeken parçası, 8 metre yüksekliğindeki Derviş heykeliydi. Mina Feingold, çalışmalarıyla ilk kez İstanbul'da. Eylül 2011'de başlayan Stars of İstanbul'a katılımının ardından, International Art Center 29 Mart-3 Nisan tarihleri arasında düzenlediği sergiyle Mina Feingold'un 20 yıllık kariyerin boyunca hayat verdiği eserlerinden oluşan bir seçkiyi İstanbullu sanatseverlere tanıtacak.

    Adres: Selami Ali Mah. Gazi Cad. Görümce Sok. No: 7 Bağlarbaşı - üsküdar- İstanbul

    Tel: 216 310 83 94

    Kaynak: Womenist.net / Kültür Sanat

    Pera Müzesi İstanbul Tophane Kültür Sanat Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title