Haberler

Nilüfer, "Meme Kanseriyle" Mücadele İçin Sahnede

Güncelleme:

Kanser tedavisi gören ve hastalığını yenen sanatçı Nilüfer, meme kanseriyle mücadele için aynı hastalıktan dolayı tedavi gören kadınlarla şarkılarını seslendirdi.

Türk pop müziğinin önemli isimlerinden Nilüfer, meme kanserinde erken tanının önemine dikkat çekmek ve toplumda bilinç oluşturmak amacıyla 5 yıl önce kurulan "Farkındalık Korosu" ile aynı sahneyi paylaştı. MEB Şura Salonu'nda gerçekleşen konserde Nilüfer, kendisi gibi meme kanseri tedavisi gören 40 kadınla sahneye çıktı.

Konserde ilk olarak "Dünya Dönüyor" isimli şarkısını seslendiren Nilüfer, diğer şarkılarına geçmeden önce duygularını dile getirdi. Nilüfer, kanser tedavisini tamamlamış ve tedavi gören kadınlarla aynı sahnede bulunmanın kendisi için çok önem taşıdığını belirterek, tedavi sürecinde ve sonrasında sığınılacak en güzel şeyin şarkı söylemek olduğunu ifade etti.

-"Hayat gerçekten güzel, yaşamak güzel"-

Provalarda çok duygulu anlar yaşadıklarını ve kendilerini tutamayarak birlikte ağladıklarını anlatan Nilüfer, meme kanserinde erken tanının önemine dikkati çekti.

Farkındalık yaratmak amacıyla kurulan koroda emeği geçenlere teşekkür eden Nilüfer, "Farkındalık yaratmak, erken teşhis için çok önemli. Ne olur, kendinizi ihmal etmeyin, kontrollerini yaptırın. Hepimiz, bu tecrübeyi yaşamış kişiler olarak buradayız. Hayata çok daha sıkı bağlanmak ve hayatı daha çok sevmek için başarılı, sağlıklı olmayı düşünün. Çünkü, hayat gerçekten çok güzel, yaşamak güzel" diye konuştu.

Şebnem Ferah'ın seslendirdiği "Sil Baştan" isimli şarkının kendisi için çok anlam ifade ettiğini dile getiren Nilüfer, "Eskiden uzaktan severdim bu şarkıyı. Sonra, sözleri hayatımla o kadar örtüştü ki geçen yıldan bu yana konserlerimde zaman zaman bu şarkıyı çok severek söylüyorum" diyerek, şarkıyı koroyla seslendirdi.

-"Hayata tutunan kadınların hayali gerçekleştirmek istedik"-

Farkındalık Korosu'na bir şarkıyla da koronun kurucusu ses sanatçısı Pınar Ayhan da eşlik etti.

Ayhan, konserde kendi albümünden "Yorgunum anla" adlı şarkısını söyledi.

Konser sonrası AA muhabirine açıklama yapan Ayhan, koronun 2008 yılından bu yana Sevda Cenap and Müzik Vakfı Koro Şefi Cihan Can tarafından çalıştırıldığını ve başarılı projelerde yer aldıklarını belirtti.

Meme kanserinde farkındalık yaratmak amacıyla yola çıktıklarını dile getiren Ayhan, projelerin genişleyerek devam ettiğini bildirdi. Ayhan, korodaki meme kanseri tedavisi gören kadınların, Nilüfer ile aynı sahneyi almak istediklerini, hep bu günü beklediklerini ifade ederek, "Bir yıl önce Nilüfer Hanımefendiyle bir konser vermek istediklerini söylemişlerdi. Benim, eşimin ve tüm ekibin hayali bu oldu. Şarkı söyleyen, hayata tutunan kadınların hayali gerçekleştirmek istedik" dedi.

Nilüfer'in artık koronun gönüllü üyesi olduğunu düşündüklerini söyleyen Ayhan, "Bundan sonra kapısını çalarsak sevgiyle karşılayacağını umuyorum. Bu gece bile başlı başına yeterliydi. Bundan sonra da koro olarak her yıl böyle bir konser vereceğiz" diye konuştu.

Ayhan, ilerleyen dönemlerde meme kanserine ilişkin taramaları içeren projelerde yer almayı arzu ettiklerini söyledi.

-"Kadınların mücadelesi, şarkılarla dile gelecek"-

Ayhan, sanatçıların, toplum önderlerinin her zaman fark yaratmaları gerektiğine inandığı için böyle bir koronun kuruculuğunu yaptığını vurguladı.

Sanatçı ve toplum önderlerini söylediklerinin dikkate alındığına işaret eden Ayhan, "Güzel ve doğru şeyler söylendiğinde yer yerinden oynayabilir. Ben, şarkıcı gibi görünüyorum ancak duyarlı bir şarkıcıyım. Rotary'de erken tanı konusunda çalışmalar yapıldığını öğrendiğimde böyle bir koro kurmamız gerektiğini düşündüm ve yola çıktık. Bugün buradayız ve daha iyi yerlerde olacağız. Kadınların mücadelesi, şarkılarla dile gelecek" değerlendirmesini yaptı.

-Konser öncesindeki elim kaza-

Kanser haftası dolayısıyla 1 Nisan'da yapılacak konserin başlamasına 2 saat kala son provanın ardından salon görevlilerinden Kemal Ünlü, yüksek düşerek olay yerinde hayatını kaybetmişti.

Olayın ardından açıklama yapan sanatçı Nilüfer, çok güzel bir konser vermeyi istediklerini ancak elim bir iş kazası nedeniyle bir kişinin yaşamını yitirmesinin üzüntüsünü yaşadıklarını ifade etmişti. - ANKARA

Kaynak: AA / Güncel

Nilüfer Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title