Haberler

Nilmar'a Avrupa'dan Sadece Bir Teklif Var

Brezilya Ligi Takımlarından Corinthians'la Olan Bonservis Sorununu Hallettikten Sonra Serbest Kalan 23 Yaşındaki Brezilyalı Golcü Oyuncu Nilmar İçin Şu Ana Kadar Avrupa'da Yalnızca Bir Takımın Resmi Teklifte Bulunduğu Bildirilirken Takım İsmi Açıklanmadı.

Brezilya Ligi takımlarından Corinthians'la olan bonservis sorununu hallettikten sonra serbest kalan 23 yaşındaki Brezilyalı golcü oyuncu Nilmar için şu ana kadar Avrupa'da yalnızca bir takımın resmi teklifte bulunduğu bildirilirken takım ismi açıklanmadı.

Bir dönem Fransa Şampiyonu Lyon'un da formasını giyen ancak Avrupa defterini erken kapatarak ülkesi Brezilya'ya dönen ve Corinthians formasıyla 55 maçta attığı 31 golle yeniden dikkatleri üzerine çeken Nilmar için üst düzey bir Avrupa takımının devrede olduğu bildirildi. Golcü arayışlarını sürdüren Galatasaray'la da ismi anılan Nilmar için, Brezilya takımlarının da isimleri geçmesine karşın genç futbolcunun menajeri Orlando da Hora, "Sao Paulo ve Santos'un Nilmar'ı transfer etmek istedikleri söyleniyor.

Ancak şu ana kadar bize gelen yalnızca bir resmi teklif var. Bu da bir Brezilya takımı değil. İsim vermiyorum ama büyük bir Avrupa takımı olduğunu söyleyebilirim" dedi. Orlando da Hora, teklifleri beklediklerini ve değerlendireceklerini ancak Nilmar'ın futbol yaşantısını Brezilya'da sürdürmek istemediğini ve genç golcünün kendisine en iyi teklifi yapan kulübe gitmeyi düşündüğünü de sözlerine ekledi.

Asıl adı Nilmar Honorato da Silva olan 1984 doğumlu Nilmar'ın ismi Galatasaray'la da anılıyor. 2002-2004 yılları arasında Internacional forması giyen Nilmar 42 karşılaşmada 16 gol atarak dikkat çekti. 2004 yılında Fransa Şampiyonu Lyon'a transfer oldu. Fransız ekibiyle çıktığı ilk maçta Rennes ağlarını iki kez sarstı ancak daha sonra Ligue 1'de gol şansı bulamadı. Lyon'da Fred, Sylvain Wiltord, Milan Baros, ve Sidney Govou gibi isimlerin arkasında kalınca 2005 yılında Corinthians'a gitti. Brezilya

ekibinde 55 maçta 31 gol atarak yeniden birçok kulübün dikkatini çekti. Nilmar, Corinthians'la olan bonservis sorununu 21 Ağustos'ta çözdü ve Brezilya mahkemelerinin kararıyla serbest kaldı.

Brezilyalı futbolcu 2005, 2006 ve 2007 yıllarında Brezilya Ligi'nin 'all-star' takımlarına da seçilme başarısı göstermişti.

(ERS-ERS-ÖZ-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title