Haberler

Nil Demirkazık'ın Yargılanmasına Başlandı

Çocuk-Der Genel Başkanı Nil Hayal Demirkazık'ın örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte PKK terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım ettiği ve örgüt propagandası yaptığı iddiasıyla yargılanmasına başlandı. Mahkeme, Nil Demirkazık'ın, babası Mustafa Batman'ın vasi atanma talebi doğrultusunda akıl sağlığının yerinde olup olmadığına dair ön rapor alınması için Numune Hastanesi'ne sevk edilmesine karar verdi.

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü duruşmasına tutuklu olarak yargılanan sanık Nil Demirkazık ile avukatı Berivan Melik katıldı. Kimlik tespiti yapılan Nil Demirkazık, mesleğinin ne olduğu sorusuna 'sivil toplum örgütü lideri' olduğu cevabını verdi. Kimlik tespitinin ardından savunmasını yapan Nil Demirkazık, "Ben vatanımı, milletimi seven bir insanım. Ben devletime, milletime, bayrağıma karşı hiçbir suç işlemedim. Ben bir asker kızıyım, böyle bir suç işlemem mümkün değildir"

dedi. İfadesinde ilginç açıklamalar da yapan Nil Demirkazık, 3 yıl önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat ve kendisinin Türk İntikam Tugayı (TİT) tarafından tehdit edildiğini, Fırat'ın bunun üzerine koruma talebinde bulunduğunu ve Fırat'a koruma verildiğini ileri sürdü. Bu konuda savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu belirten Nil Demirkazık, koruma talebinin ise reddedildiğini söyledi. Nil Demirkazık, "AK Parti propagandası yaptığım için burdayım. Şoven

milliyetçilerin hedefi olduğum için yargılanıyorum" dedi.

Nil Demlirkazık, Demokratik Toplum Partisi'nin 8 Kasım 2007 tarihinde gerçekleştirlen 2. Olağan Kongresi'nde yakasına taktığı sözde Kürdistan rozeti iddialarına ilişkin olarak ise, "Çocuk-Der Genel Başkanı olarak işadamlarının davetlisi olarak Erbil'e gittim. İşadamları bir derneğin başkanı olduğu için bu rozeti yakama taktı" ifadelerini kullandı. Kongrede gazetecilerin rozetle ilgili sorularıyla karşılaştığını ve rozetin ne anlama geldiğini işadamlarının anlattığı şekilde söylediğini savunan Nil

Demirkazık, "Basına yansıyan o sözler bana ait değil. Basın sözlerimi çarpıttı. Medya, reyting uğruna beni bu duruma düşürmüştür" dedi.

İnternette terör örgütü ile ilgili yazdığı iddia edilen yazıları kabul etmeyen Nil Demirkazık, şifresinin kırılarak başkaları tarafından o yazıların yazıldığını, bunların Nazlı lıcak, Mehmet Ali Birand gibi isimlere gönderildiğini savundu.

Nil Demirkazık, giydiği kalaşnikoflu peşmerge kıyafeti ile ilgili fotoğraflara ilişkin olarak ise yine işadamları ile gittiği piknikte o yörenin kıyafetini giydiğini söyledi. Savcılık ifadesinin kısmen doğru olduğunu belirten Nil Demirkazık, savcılıkta rozetin Kürdistan haritası olduğu ve 4 parçanın sözde Kürdistan toprakları Suriye, İran, Irak ve Türkiye'ni topraklarını temsil ettiği şeklinde ifade vermediğini söyledi.

PKK propagandası yaptığı iddalarını reddeden Nil Demirkazık, "Ben PKK propagandası yapmadım. Diyarbakır'dan bağımsız milletvekili adayıydım. 125 oy aldım. DTP milletvekilleri 40 bin-50 bin oy aldı. Ben PKK propagandası yapsaydım 125 oy alır mıydım?" dedi.

Öte yandan, duruşmada Mahkeme Başkanı Orhan Karadeniz ile Nil Demirkazık arasında ilginç diyaloglar da yaşandı. Mahkeme Başkanı Karadeniz, Nil Demirkazık'ın babası Mustafa Batman tarafından verilen, kızının akıl sağlığı ile ilgili problemleri olduğu ve vasi atanma talebini içeren dilekçeyi okudu. Bununla ilgili konuşan Nil Demirkazık, 8 yıldır bu işle uğraştığını ve babasının kendisini kurtarmak için böyle bir dilekçe verdiğini söyledi. Mahkeme Başkanı Karadeniz, sanığa "Sen de bırak bu işleri" dedi.

Bunu üzerine Nil Demirkazık, Çocuk-Der Başkanı olduğunu, sokak çocuklarının topluma kazandırılması için çalıştığını söyledi. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Karadeniz, "Buna ne senin gücün yeter ne benim gücüm" karşılığını verdi. Babasının vasi atamasına ilişkin olarak Mahkeme Başkanı Karadeniz, Nil Demirkazık'a ' Akıllı mısın?' diye sordu. Nil Demirkazık ise "Herkes kadar" cevabını verdi.

Duruşmada Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili, babasının talebi doğrultusunda Nil Demirkazık hakkında akıl sağlığının yerinde olup olmadığına dair ön rapor alması yönünde görüş bildirdi. Savcı Bilgili ayrıca Demirkazık'ın tutukluluk halinin devamını talep etti. Mahkeme Başkanı Karadeniz, Demirkazık'a, "Sakın gücenme ama bir baba, kızı için durduk yere böyle bir dilekçe vermez" diyerek mahkemenin, kendisini akıl sağlığının yerinde olup olmadığına ilişkin ön rapor alınması için Numune Hastanesine sevk

edilmesine karar verdiğini belirtti. Mahkeme Başkanı Karadeniz ayrıca, Nil Demirkazık'ın tutukluk halinin devamına karar verilerek duruşmanın ertelendiğini bildirdi.

İddianamede Demirkazık'ın, 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 220/7. maddesi yollamasıyla "terör örgütü üyesi olmak" suçunu düzenleyen 314/2. maddesi ile 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu'nun 5. ve 7/2. maddesi uyarınca 8 yıl 6 aydan 20 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

(EDA-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title