Haberler

Nike, Breakıng2 Ekibi İle Koşu Tarihini Monza'da Yeniden Yazıyor

Güncelleme:

Maraton süresini iki saatten aza düşürmeyi hedefleyen Breaking2 projesi denemesi, Mayıs ayının ilk haftasında Monza İtalya'da yer alan 2,4 km'lik Autodromo Nazionale Monza pistinde gerçekleşiyor.

Nike'ın maraton rekorunu 2 saatin altına indirmeyi hedeflediği Breaking2 ekibi, koşu tarihini yeniden yazmaya hazırlanıyor.

Berlin'in Brandenburg Kapısı, Boston'un Heartbreak Tepesi, Londra'nın Thames nehir manzarası, New York City'nin Verrazano-Narrows Köprüsü ve Michigan gölünün engin suları… Sayılanların tamamı dünyanın en ünlü maratonlarının önemli sembollerinden. Her yıl binlerce koşucu bu yollarla mücadele ediyor. Koşucular sadece 26,2 mil (yaklaşık 42 km) koşmakla kalmıyor, aynı zamanda her ortamın benzersiz hava ve yol koşullarıyla boğuşuyor.

Pek çok koşucu için sadece mesafeleri aşmak yeterli değil. Nike'ın Breaking2 girişiminde yer alan sporcular Eliud Kipchoge, Lelisa Desisa ve Zersenay Tadese'nin de iki saat rekorunu kırmak gibi büyük bir hedefleri var.

Büyük hedefler, sıra dışı düşünce şekillerini gerektiriyor. Bu sebeple Kipchoge, Desisa ve Tadese'nin girişimine yanıt olarak çeşitli isimlerden oluşan Breaking2 ekibi, geleneksel şehir maratonu rotasını bir hız ikonuna, bir otomobil yarış pistine çevirdi.

İdeal yarış mekanı için, benzersiz bir dizi çevre özelliğinin bir araya gelmesi, yükseklik, sıcaklık ve buhar basıncı gibi faktörlerin dikkate alınması gerekir. Hedefse tektir; koşulları en iyi hale getirmek. Böylelikle en uygun yeri bulmak için dünyanın altını üstüne getiren Breaking2 ekibi, Monza İtalya'da yer alan 2,4 km'lik Autodromo Nazionale Monza pistinde karar kıldı.

Seçilen mekan, çevresel koşulları karşılıyor; sıcaklık 12 °C dereceyi bulurken, buhar basıncı da 12 mmHg'nin altında kalıyor. Ek olarak hava genellikle aşırı bulutlu olduğu için bu durum koşucuların üzerindeki ısı yükünü mümkün olduğunca azaltıyor ve sahilden uzakta ve pek çok ağacın ortasında bulunan konum nedeniyle hava akımlarında çarpıcı yön değişiklikleri olmuyor.

Bu veri noktaları ve çevresel koşullar hiç şüphesiz tek başına iki saat rekorunun kırılmasını garantilemiyor. Pistin düzeni, uzunluğu ve yükseklik, ideal ortam için gereken diğer temel kriterleri kapsıyor.

Diğer koşullara göz atmak gerekirse;

Asfalt — asfaltın tercih edilen yol yüzeyi olmasının yanı sıra Monza pisti, ayağın altında mükemmel bir tutarlılık sağlıyor.

Kıvrımlı bölümler — Pistte setlerin olmayışı tüm pist boyunca engelsiz ve düz bir yol sunuyor.

Uzunluk — 2,4 km'lik pist, tempo, hidrasyon, beslenme ve destek ekibinin geçişi için de ideal ortamı yaratıyor.
Hava Koşulları — Monza'nın 6 yıllık hava analizi ve tarihte en yüksek hıza ulaşılmış olan maratonların koşullarının karşılaştırılarak değerlendirilmesi sonucunda, mekanın en ideal performansı sağlama potansiyeline sahip olduğu doğrulandı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Berlin İtalya Monza Nike Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title