Haberler

Nikaragua Devlet Başkanı Ortega Tahran'da

Nikaragua Devlet Başkanı Daniel Ortega, Çeşitli Temaslarda Bulunmak Üzere İran'ın Başkenti Tahran'a Geldi.

Nikaragua Devlet Başkanı Daniel Ortega, çeşitli temaslarda bulunmak üzere İran'ın başkenti Tahran'a geldi.

Nikaragua Devlet Başkanı Ortega, Mehrabad Havaalanı'nda Cumhurbaşkanı Ahmedinecad tarafından resmi törenle karşıladı. Ahmedinecad, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, İran ve Nikaragua'nın barış ve adalet üzerine kurulu bir düzen için çalışacaklarını söyledi. Nikaragua ve İran'ın imkan ve yeteneklerini milletlerinin özgürlüğü yolunda kullanabilecek kapasitede olduğunu belirten Ahmedinecad, iki ülke arasında ilişkilerin gelişmekte olduğunu da ifade etti.

Ahmedinecad, İran ve Nikaragua'daki devrimlerin eş zamanda yapıldığını hatırlatarak, Nikaragua halkının düşmanları karşısında kararlı bir şekilde durduğunu belirtti. Nikaragua halkının 28 yıl önce devrimi gerçekleştirdiğinde yalnız kaldığını hatırlatan Ahmedinecad, her şeye rağmen Nikaragua halkının bugün devrimin meyvelerini topladığını ve özgürlük hareketlerinde diğer milletlere örnek olduğunu söyledi.

İki ülke ilişkilerinin oldukça iyi olduğunu ifade eden Ahmedinecad, bu yılın başında gerçekleştirdiği Nikaragua ziyaretinde imzalanan anlaşmalara nihai şekil verilerek hayata geçirileceğini açıkladı.

Nikaragua Devlet Başkanı Daniel Ortega da İran'ı ziyaret etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, iki ülke ilişkilerini her alanda geliştirmek istediklerini söyledi. Dostlarını seçerken kimseden izin almadıklarını belirten Ortega, Nikaragua'nın ABD'ye kıyasla küçük bir ülke olduğunu ancak ilişkilerinde karşılıklı saygıyı esas aldıklarını söyledi.

Latin Amerika ülkelerinin hassas bir dönemden geçtiğini belirten Ortega, bu ülkeler için de birlik zemininin hazır olduğunu belirtti. Ortega, yeni dünya düzeninde halklar ve devletler arasında ilişkilerin demokrasi temelleri üzerine oturtulmasının önemine değindi.

İran Cumhurbaşkanı Ahmedinecad, geçtiğimiz ocak ayında Latin Amerika ülkelerini kapsayan gezisi çerçevesinde Nikaragua'yı da ziyaret etmişti.

(SS-CY-CY-HO-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title