Haberler

Nijerya Devlet Başkanı Buhari'nin Sağlık Durumu

Nijerya Devlet Başkanı Muhammed Buhari, yaklaşık 2,5 aydır tedavi gördüğü İngiltere'den yakında ülkesine döneceğini ve halkına hizmet edeceğini duyurdu.

Nijerya Devlet Başkanı Muhammed Buhari, yaklaşık 2,5 aydır tedavi gördüğü İngiltere'den yakında ülkesine döneceğini ve halkına hizmet edeceğini duyurdu.

Devlet Başkanı Buhari, Gineli mevkidaşı Alpha Conde ile telefonda görüştükten sonra basına yaptığı açıklamada, "Sağlığıma kavuşabilmem için ülke çapındaki dualarınızdan dolayı teşekkür ederim. Bana yaptığınız bu iyiliği hiç unutmayacağım. Umarım şu an iyileştiğim haberini aldınız, yakında doktorların tavsiyesiyle görevime geri dönerek halkıma hizmet edeceğim." dedi.

Devlet Başkanlığı Sözcüsü Femi Adesina, kısa süre önce yaptığı açıklamada, Başkan Buhari'nin üst düzey bürokratlar ve parti delegasyonu ile İngiltere'de öğle yemeğinde bir araya geldiğini bildirmişti.

Görüşmenin 1 saatten fazla sürdüğünü kaydeden Adesina, "Doktorlar yeşil ışık yakar yakmaz Buhari ülkesine dönecek." ifadesini kullanmıştı.

Tedavi amacıyla 19 Ocak'ta Londra'ya geçen, 2 ay sonra Nijerya'ya dönen Buhari, bir süre önce tekrar Londra'ya gitmişti. Buhari'nin Londra'da ne kadar kalacağı bilinmiyordu.

Fulani kökenli 74 yaşındaki Buhari, darbeyle 31 Aralık 1983'te Devlet Başkanlığı görevine geldi.

Buhari'nin bu görevi 27 Ağustos 1985'te sona erdi. Nijerya ordusundan tümgeneral rütbesiyle emekli olan Buhari, 2015 genel seçimlerini kazanarak yeniden Devlet Başkanlığı görevini üstlendi.

Kaynak: AA / Güncel

Umaru Yar'adua Nijerya Londra Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title