Haberler

Boko Haram Saldırılarından Kaçanların Sayısı 14 Bini Buldu

Güncelleme:

Nijerya'daki Boko Haram örgütünün saldırılarından kaçarak Batı Afrika ülkelerinden Kamerun'daki Minayaw Mülteci Kampı'na sığınanların sayısının 14 bine yükseldiği bildirildi.

Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiserliği Maroua Bölgesi Sorumlusu Jean Marie Oyono, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Minayaw Mülteci Kampı'nda, Boko Haram saldırılarından kaçan 14 bin Nijeryalının bulunduğunu belirtti.

Kamerun'daki Nijeryalı sığınmacıların sayısının hızla arttığına dikkati çeken Oyono, "Mart 2014'te kamptaki sığınmacıların sayısı 5 bindi. Bu sayı son 6 ayda üç kat artarak 14 bine yükseldi. Çoğu Kamerun'un sınır kenti Votocol'dan geçerek ülkeye girdi. Biz onları karşılayarak bu kampa yerleştiriyoruz" diye konuştu.

Nijerya'da en çok sığınmacı veren bölgelerin başında, Boko Haram militanlarının ele geçirdiği Kamerun sınırında bulunan Gamboru-Ngala kenti geliyor.

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği verilerine göre, Nijerya'da Boko Haram'ın saldırılarından kaçan sivillerin sayısı 650 bine ulaşırken, bunlardan 70 bini Nijer'e,  27 bini Kamerun'a, bin 600'ü de Çad'a sığındı.

Kamerun'daki yerel yönetimler ise krizin başladığı 2009 yılından bu yana ülkeye gelen Nijeryalı sığınmacıların sayısının 43 bin 720'ye ulaştığını belirtiyor.

ABD, Türkiye ve Nijerya tarafından terör örgütü ilan edilen Boko Haram, binlerce kişinin ölümüne yol açan saldırılar düzenliyor.

Nijerya, ilk olarak ülkenin kuzeydoğusunda ortaya çıkan ve kısa sürede başkent Abuja dahil ülkenin diğer bölgelerine yayılan Boko Haram terör örgütüyle beş yıldır mücadele ediyor. Boko Haram'ın yıl başından bu yana düzenlediği saldırılarda 4 bin kişi yaşamını yitirdi, milyonlarca kişi de yerlerinden oldu. - Kamerun

Kaynak: AA / Güncel

Birleşmiş Milletler Nijerya Kamerun Afrika Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title