Haberler

Nihat Kazanhan Davası Ertelendi

Şırnak’ın Cizre ilçesinde 14 Ocak’ta 12 yaşındaki Nihat Kazanhan’ın ölümüne ilişkin 1’i tutuklu 5 polisin yargılandığı davanın duruşması ileri bir tarihe ertelendi.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde 14 Ocak'ta 12 yaşındaki Nihat Kazanhan'ın ölümüne ilişkin 1'i tutuklu 5 polisin yargılandığı davanın duruşması ileri bir tarihe ertelendi.

Şırnak'ın Cizre ilçesinde 12 yaşındaki Nihat Kazanhan'ın 14 Ocak 2015'te evinin önündeki boş arazide oynarken öldürülmesine ilişkin Cizre 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ve 1'i tutuklu 5 polisin yargılandığı davanın görülmesine bugün devam edildi. Sabah saat 10.00'da başlayan ve saat 15.00'e kadar devam eden duruşmada, tutuklu sanık M.N.G.'nin tutukluluk halinin devamına, tutuksuz sanıklar komiser yardımcısı U.İ. ve özel harekat polisleri H.V., O.Ç. ve G.T. hakkındaki tutuklama talebinin reddine karar verilerek, dava 12 Şubat 2016 tarihine ertelendi.

Mahkeme sonunda gazetecilere açıklamalarda bulunan Şırnak Baro Başkanı Nuşirevan Elçi, Nihat Kazanhan davasının 4 duruşması yapıldığını belirterek, "Dava 12 Şubat 2016 tarihine ertelendi. Bu duruşmaya her geldiğimizde duygusal ve üzüntülü gelirdik. Ama bugün üzüntümüz çok daha farklı. Diyarbakır Baro Başkanımız Sayın Tahir Elçi'nin katledilmesi ve aramızda olmaması önceki duruşmalardaki üzüntümüzü ve elemimizi katlayarak bize maksimum bir şekilde yaşattı. Bugünkü duruşmada bilindiği gibi keşif tutanakları gelmemişti. Malum görüntülerle ilgili görüntülerin ham halinin incelenmek üzere TUBİTAK'a gönderilmesi. Onun dışında keşif tutanakları geldikten sonra silah menzilinin belirtilmesi için bilir kişiye başvurulması ve tanık bir çocuğun dinlenmesi sağlanacak. Onun içinde duruşma 12 Şubat 2016 tarihine ertelendi. Ayrıca tutuklu sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildi. Biz diğer duruşmalarda olduğu gibi bu duruşmada da tutuksuz yargılanan sanıklarında tutuklu olarak yargılanmasını talep ettik ama talebimiz reddedildi. Bilindiği gibi Tahir Elçi, Nihat Kazanhan davasının ilk günden bu yana avukatı ve takipçisiydi. İnsan hakları ihlallerinin yaşandığı tüm dosyaları da muhakkak takip eder, avukatlığını yapar, sonuna kadar da takipçisi olurdu. Tahir Elçi'nin aramızda olmaması hepimiz için büyük bir eksikliktir. Hem biz hukukçular için hem bölge aydınları için hem de Türkiye'de Barışı savunan herkes için" dedi.

Ardından Diyarbakır Barosu Çocuk Hakları Merkezi adına açıklama yapan avukat Çiğdem Ertak, şunları söyledi:

"Faili meçhul davalarının avukatı, yılmaz hak mücadelecisi ve barış elçisi Baro Başkanımız Tahir Elçi, 28 Kasım 2015 günü yapmış olduğu basın açıklaması sonrasında karanlık güçlerce katledilmiştir. Elinin uzanabildiği nerede bir mağdur varsa yetişmeye çalışan, mağdurların yanında yer alan, savunan Elçi, Nihat Kazanhan'ın faillerinin cezalandırılması için de mücadele yürütüyordu. Bilindiği üzere Cizre'de 2014 yılı Ocak ayında 6 çocuk öldürüldü. Yaşamı ellerinden alınan çocuklardan biri olan Nihat Kazamhan'ın diğer çocuklardan farklı olarak net bir şekilde güvenlik güçlerince öldürüldüğü ana ilişkin görüntüler basına yansıdı. Bu görüntülere ilişkin sanık kolluk güçleri hakkında olası kastla adam öldürme ve delillerin gizlenmesi suçlarına ilişkin başlatılan yargılamanın bugün 5.duruşması yapıldı. Dava ile ilgili vermiş olduğu röportajda, yargılamanın sağlıklı, adil ve etkin bir şekilde yapılmasını isteyen ve bunun takipçisi olacağını belirten sevgili başkanımız, bizler Diyarbakır Barosu Çocuk Hakları Merkezi olarak buradayız. Bizlere miras bıraktığın hukuku, barışı ve özgürlükleri savunma, tarihimize-değerlerimize sahip çıkma iradesiyle bayrağını devralıyoruz." - ŞIRNAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Tahir Elçi Şırnak Cizre Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title