Haberler

Nihat Hatipoğlu'nu Güldüren Soru: Gayrimüslim Mezarlığında Fatiha Okudum, Günah mıdır?

Güncelleme:

Ramazan boyunca hem iftarda hem de sahurda ATV ekranlarında izleyici ile buluşacak Nihat Hatipoğlu'na zaman zaman ilginç sorular yöneltilebiliyor.

"GAYRİMÜSLİM MEZARLIĞINDA FATİHA OKUDUM, GÜNAH MIDIR?"

Dün gece sahur programıyla Sultanahmet Meydanı'ndan startı veren Nihat Hatipoğlu'na alandaki vatandaşlardan biri "Gayrimüslim mezarlığında yanlışlıkla Fatiha okudum. Günah mıdır?" şeklinde bir soru yöneltti.

"EĞER İNANMIYORSA, BAŞKA BİR DİN MENSUBUYSA..."

Bu soru karşısında gülmekten kendini alamayan Hatipoğlu, "Kur'an-ı Kerim ayetleri, o ayetlere inananlara fayda sağlar. Eğe inanmıyorsa, başka bir din mensubuysa o Fatiha'nın ona fayda sağlaması mümkün değildir. Yani siz burada günaha girmediniz" şeklinde cevap verdi.

Kaynak: Haberler.com / Magazin

Nihat Hatipoğlu Sultanahmet Magazin Haberler

500

Yorumlar (141)

banane:

soru soran cahilhoca daha da cahil. . kuran okumanın ölüye fayda sağladığı hangi ayet ve hadiste geçiyor? peygamber ve sahabe böyle bir ibadet yapmışlar mı?para her türlü fetvayı verdirir değil mi hoca:)

11
14
yanıtYanıtla
Hakikat:

Bir gün biz Resulüllah Sallallahu Aleyhi ve Sellem’in huzurunda otururken, Selemoğulları kabilesinden bir adam çıkageldi ve:-Ya Resulallah! Anamla babam öldükten sonra onlara yapabileceğim bir iyilik var mı? Diye sordu. Resul-i Ekrem şöyle buyurdu:“Evet! Onlara dua eder, günahlarının bağışlanmasını dilersin, vasiyetlerini yerine getirirsin, akrabasını koruyup gözetirsin, dostlarına da ikramda bulunursun” (Ebu Davud, Edeb, 120; İbni Mace, Edeb, 2) Evet, demek ki ölen bir Müslümanın arkası

yanıt3
yanıt0
bırak bu işleri:

hadis dedigin için yazıyorum zira hadise inandıgını düşünerek: ''''ölülerinize YASİN okuyunuz'''' araştır istersen bu hadisi. daha birçok hadis ve olay var eger araştırırsan görürsün

yanıt0
yanıt0
AYHAN AK:

Din adı altında arabın beş para etmez yaşantısını pazarlayan din tüccarı.

8
9
yanıtYanıtla
Turist:

inanmayın şu hacı hocalara

9
7
yanıtYanıtla
YOK:

Mezarlıkta okunan fatihanın ölüye bir faydası olsa keşke ama yok. .

7
9
yanıtYanıtla
bayım:

ölünce ardımdan bir dua eden bile yok dediğinde anlarsın

yanıt9
yanıt5
tekaşer:

ver parayı okuttur bol bol fatihayı cennet garanti. Beni dinle sen biz de yanlış olmaz

yanıt1
yanıt0
günah günah ):

on bir ayın sultanı hatipoğlu :)

2
13
yanıtYanıtla
ismail gözekci:

12 ayın

yanıt1
yanıt2
Tüm 141 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title