Haberler

Niğde'ye Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Açılıyor

Niğde Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, 2008-2009 Eğitim Öğretim Yılında Hizmete Girecek Olan Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Öğrencilerinin 6 Ay Ders, 6 Ay Staj Alacaklarını Söyledi.

Niğde Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, 2008-2009 eğitim öğretim yılında hizmete girecek olan Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencilerinin 6 ay ders, 6 ay staj alacaklarını söyledi.

2008-2009 eğitim -öğretim yılından itibaren faaliyete geçmesi planlanan okulun, Niğde'nin Kapadokya bölgesinde yer alması ve kente gelecek yerli ve yabancı turistlere kaliteli hizmet verilebilmesi için planlandığını belirten Yaşar, okulun açılması için bakanlık onayının alındığını söyledi. Yaşar, "Niğde, Kapadokya bölgesinde yer almaktadır. İlimize gelen yerli ve yabancı turist sayısı gün geçtikçe artıyor. Turist sayısı doğrultusunda oteller de yapılıyor. Bu otellerde en fazla kalifiye eleman sıkıntısı çekiliyor. İşletmecilerden bu yönde gelen istek üzerine ve Valiliğimizin teklifi ile Milli Eğitim Bakanlığı ile yazışmalar yaparak; gelecek yıl eğitim verecek şekilde Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi açılmasını istedik. Milli Eğitim Bakanlığı'nın da onay verdiği okulumuzun önümüzdeki yıl açılacağı müjdesini vermek istiyorum" dedi.

H.İbrahim Yaşar, yiyecek, içecek, konaklama ve seyahat hizmetleri alanlarında eğitim ve öğretim verecek lisede, ilk yıl 60 öğrencinin öğrenim göreceğini ve sınavla öğrenci alacağını ifade ederek, "Bu liselerde öğrenciler, turizm ve konaklama sektörünün ihtiyaç duyduğu, yabancı dil bilen nitelikli elemanlar olarak yetişecek. Ayrıca bu okullar, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı meslek liseleri içerisinde uygulamalı eğitime en fazla ağırlık veren okullardır. 4 yıllık eğitim üzerine kurulacak olan okuldaki öğrenciler, 6 ay ders alacak 6 ay da uygulamalı olarak çalışacak. Bu okulun en büyük özelliği ise okulu bitirenlerin turizm sektöründe hemen iş bulabiliyor olmalarıdır" şeklinde konuştu.

Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi'nin, Özbelde'de bulunan eski Güzel Sanatlar Lisesi binasında hizmet vereceği belirtildi.

(TA-FM) 10.06.2008 15:51 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title