Haberler

Niğde Üniversitesi Dev Sempozyuma Hazırlanıyor

Niğde'de "I. Uluslararası Türk Dünyası Araştırmaları Sempozyumu" düzenlenecek.

Niğde Üniversitesi, Kazak Devlet Kızlar Pedagoji Üniversitesi ve M. Akmulla Başkurt Devlet Pedagoji Üniversitesi (Rusya Federasyonu) işbirliği ile 18- 21 Mart 2014 tarihleri arasında "I. Uluslararası Türk Dünyası Araştırmaları Sempozyumu" düzenlenecek.

Niğde Üniversitesi Kaşgarlı Mahmut Uygur-Çin Araştırmaları Merkezi tarafından organize edilen ve Niğde Üniversitesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan sempozyuma; Türk Cumhuriyetleri yanı sıra ABD, Almanya, İtalya, Çin, Japonya, Rusya, İran, Arnavutluk, Moğolistan, Ukrayna, Afganistan, Makedonya, Ürdün, Kosova gibi ülkelerin de yer aldığı 20 ülkeden Türk Dünyası üzerine bilimsel çalışma ve araştırma yapan çok sayıda bilim insanı tarafından toplam 817 bildirinin gönderildiği belirtildi. Yapılan değerlendirme sonucunda gönderilen 817 bildiriden 485 bildirinin sunulmasının uygun bulunduğu ifade edilen sempozyumda bildirilerin Türkiye Türkçesi dahil, diğer Türk lehçeleri veya İngilizce olarak sunulacağı ifade edildi.

Türk Dünyasını ilgilendiren özellikle dil, edebiyat, eğitim, tarih, sosyoloji, arkeoloji, sanat tarihi, uluslararası ilişkiler ve iletişim konuları ve sempozyum afişinde belirtilen diğer konuların ele alınacağı sempozyumda konulara akademik anlayışla değinilmesi, tartışılması ve uygun olanların ortak projelere dönüştürülmesi amaçlanıyor. Türk Dünyası üzerine araştırma yapan akademisyen ve araştırmacıları bir araya getirme özelliği de taşıyacak olan sempozyumun bilgi üretimine katkı sağlaması ve yeni bakış açıları sunması da bekleniyor.

Sempozyum düzenleyicisi üniversiteler tarafından alınan karar ile birlikte birincisi Niğde'de gerçekleştirilecek olan sempozyumun ikincisinin Kazakistan'da üçüncüsünün de Başkurdistan'da (Rusya Federasyonu) düzenleneceği belirtildi. - NİĞDE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Niğde Üniversitesi 21 Mart Uygur Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Ben Bu Cihana Sığmazam 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Ben Bu Cihana Sığmazam yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Mehmed: Fetihler Sultanı 8. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Mehmed: Fetihler Sultanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 16 Nisan Salı 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor kim kazandı? 16 Nisan Salı Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Alita: Savaş Meleği filmi oyuncuları kim? Alita: Savaş Meleği filmi konusu, oyuncuları ve Alita: Savaş Meleği özeti! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! KDV'ye zam mı geliyor? Kafelerde KDV'ye zam mı gelecek? Bahar CANLI izle! SHOW TV Bahar 8.bölüm CANLI izleme linki! Paris Hilton, Taylor Swift geleceği için VIP alandan mı çıkarıldı? Paris Hilton neden VIP alandan çıkarıldı? Her derde deva! Cevizi suya koyun ve için; Etkisine inanamayacaksınız... ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title