Haberler

Niğde Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ömer Demir Açıklaması

Niğde Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ömer Demir, şehit ailelerine devlet tarafından verilen hakların iyileştirildiğini ve iyileştirilmeye devam ettiğini söyledi.

Niğde Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ömer Demir, şehit ailelerine devlet tarafından verilen hakların iyileştirildiğini ve iyileştirilmeye devam ettiğini söyledi. Demir, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığından şehit eşlerine verilen faizsiz konut kredisi ve taşıt haklarını şehit anne ve babasının da yararlanmaları için gerekli çalışmalar yapacaklarını belirtti.

Şehit Ailelerinin hakları iyileştirildi

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek'in ve protokol üyelerinin şehit ailelerini sık sık ziyaret etmelerinden büyük memnuniyet duyduklarını ifade eden Demir açıklamasında şunları söyledi: "Şehit ailelerimize son zamanlarda iyileştirme yapıldı. En son iş hakkı ikiye çıkarıldı, bunda öncelik hak şehidimizin eşi ve çocuğunun diğeri ise anne baba veya kardeşlerinden birine verilmiştir. Son günlerde başta Valimiz Yılmaz Şimşek olmak üzere değerli protokolümüzle birlikte sık sık ailelerimizin evlerine misafir olup, sorunlarını dinlemektedir; her ailemizin mutlaka ufak da olsa sorunları var bu sorunlara çözüm bulan Valimize teşekkür ediyorum. Özellikle 2003 yılından sonraki şehit Ailelerimiz 1990-2002 yıllarındaki şehit ailelerimize göre dertlerini anlatmak da daha rahatlar. Çünkü 1990 ve 2002 yıllarında şehit ailelerimizin dertlerini dinleyecek Valimiz ve Milletvekilimiz yoktu. Bırakın ailenin evine misafir olmayı kapılarından içeri giremiyorduk. Şimdi ise ailelerin evini tek tek dolaşan dertlerine ortak olan acılarını paylaşan Valimiz, Milletvekillerimiz var, inşallah var olmaya da devam edecektir. Bize düşen görev şehitlerimizin geride kalan çocuklarına özel ilgi göstermek öncelikle ailelerimizin aslı görevi olmalıdır, çünkü onlar daha baba diyemeden yetim kalan yavrular lütfen onlara yalnız bırakmayalım birlik beraberlik içerisinde yaşayalım"dedi.

Protez bacakla gazimizin temizlik yapması vicdana sığmaz

Aile Sosyal Politikalar Bakanlığının şehit yakını ve gazilerin çalışma şartlarıyla ilgili kanunları çıkarıldığını ve şehit anne-babasının faizsiz konut kredisi ve taşıt alımından yararlanmaları için çalışma başlattıklarını ifade eden Demir: "Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan şehit yakınlarımızın öncelikli görevi 657 devlet memurları kanunlarına ve şehidimizin şanına yakışır şekilde görev yapmamız gerekiyor. Hizmetli olarak çalışan şehit yakınlarımızdan bazıları son çıkan kanunla ilgili kurumlarına memur kadrosuna geçmek için talepte bulunmaktadır. Son çıkan kanundan kamuda hizmetli olarak çalışan Gazilerimizin sadece kendilerini faydalanmaktadır yakışanda budur. Protez bacakla gazimizin temizlik yapması ne vicdana sığar nede insanlığa bakanlığımız doğru olanı yapmıştır. Bu çıkan kanunla ilgili olarak şehit yakınlarımızdan hizmetli kadrosunda çalışanların en az lise mezunu olması durumunda sınava tabi tutulmaksızın bu haktan yararlanması için ve diğer taraftan evli olan şehitlerimizin eşlerine verilen faizsiz konut kredisinden ve taşıt alımından anne veya babanın da yararlanmaları için çalışmalarımıza Nevşehir'de yapmış olduğumuz İç Anadolu Şehit ve Gazi dernek başkanları toplantımızda gündeme aldık. İnşallah bunu en kısa zamanda sayın Milletvekillerimizin de desteğini alarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımıza ileteceğiz. Değerli şehit ailelerimiz adına dernek yönetimi olarak elimizden gelenin her zaman en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Siz değerli halkımızdan toprağa can veren, ezanı Muhammed'e ses veren, Şanlı Bayrağımıza renk veren kahraman şehitlerimizin manevi değerlerine ve emanetlerine daha fazla sahip çıkmanızı diler. Bu duygu ve düşüncelerle Başta Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatana canını veren kahraman şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum"şeklinde konuştu.

Şehit Nurlanmış bir askerdir

Türk milletinin birlik ve beraberliği ile huzur içerisinde yaşaması için canlarını hiçe sayarak Şahadet şerbetini içen kahraman şehitlerimizin geride kalan emanetleri arasında birlik ve beraberliği sağlamak adına hizmet ettiklerini ifade eden Demir, "Ülkemizde bugün huzur ve refah içerisinde yasıyorsak bunu şehitlerimize borçluyuz. Değerli şehit Ailelerimiz acıları yaşayan sizlersiniz; sizler bu ülkenin fedakar ailelerisiniz, yüce Türk milleti birlik beraberlik ve kardeşlik içerisinde yaşıyorsa bunda en büyük fedakarlık siz değerli ailelerimizindir. Şehit Nurlanmış bir askerdir. Bize düşen vazife şehitlerimizin nuruna yakışır şekilde hareket etmeyi bilmektir. Bizler dernek yönetimi olarak Şehitlerimizin göz nuru bizlere emaneti çocuklarının eşlerinin anne ve babalarının kanunlar çerçevesinde her zaman yanlarında olduk olmaya da devam edeceğiz"dedi. - NİĞDE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Yılmaz Şimşek Ömer Demir Niğde Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title