Haberler

Niğde: Niğde'de Çiftçilere Seminer

Niğde İl Tarım Müdürlüğü, İl Genelindeki Çiftçilere Yönelik Eğitim Semineri Düzenledi. Seminerde, Çiftçiler Tarım Desteklemeleri Ağırlıklı Olmak Üzere Çeşitli Tarımsal Konularda Bilgilendirildi.

Niğde İl Tarım Müdürlüğü, il genelindeki çiftçilere yönelik eğitim semineri düzenledi. Seminerde, çiftçiler tarım desteklemeleri ağırlıklı olmak üzere çeşitli tarımsal konularda bilgilendirildi.

İl Tarım Müdürlüğü Toplantı Salonu'nda düzenlenen seminere, belediye başkanları, muhtarlar, ilçe tarım müdürlükleri ve şube müdürlükleri yetkilileri ile çok sayıda çiftçi katıldı.

Seminer hakkında bilgi veren İl Tarım İl Müdürü Cemil Usanmaz, Bakanlık tarafından uygulanan tarımsal desteklemeler ağırlıklı olmak üzere değişik tarımsal konularda eğitim ve bilgilendirme faaliyetleri yürüttüklerini belirterek, çalışmaların yoğun bir şekilde sürdüğünü ifade etti. Usanmaz, "Eğitim faaliyetlerinde tarımsal desteklerle İl Müdürlüğü faaliyetleri ve tüm tarımsal sorunlar masaya yatırılarak çözüm yolları ve uygulama şekilleri ayrıntılı bir şekilde çiftçilere anlatıldı. Gece ve gündüz eğitimi olarak düzenlenen toplantılara, belediye başkanları, muhtarlar, çeşitli çiftçi örgütleri temsilcileri ve üreticiler yoğun ilgi gösteriyor. Biz ve ilgili şube müdürleri nezdinde sorunlarını birebir aktarma olanağı bulan çiftçiler bu çalışmadan memnuniyeti dile getiriyorlar" dedi.

Ulukışla İlçesi'nde başlayan bu toplantılara Bor İlçesi'ne bağlı Çukurkuyu Beldesi'nde devam edildiğine değinen Usanmaz, çalışmaların ilerleyen günlerde diğer ilçelerde ve merkez köylerde devam edeceğini kaydetti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title