Haberler

Son dakika haberleri! Öğrenciler doğa bilincini "Doğa Okulu"nda kazanacak

Güncelleme:

Son dakika habere göre Niğde'de ilkokul öğrencilerinde doğa bilinci oluşturmak amacıyla "Doğa Okulu Projesi" hayata geçirildi.

Niğde'de ilkokul öğrencilerinde doğa bilinci oluşturmak amacıyla "Doğa Okulu Projesi" hayata geçirildi.

Hançerli köyü yakınlarındaki ormanlık alanda yapılan okulda, açık derslikler, macera parkuru, ekim dikim alanı gibi yerler bulunuyor. Öğrenciler, çadır kurarak ve ormanda yürüyüş yaparak doğayla iç içe olacak.

Vali Yılmaz Şimşek, okulun açılışında yaptığı konuşmada, çocukları en iyi şekilde geleceğe hazırlamak arzusunda olduklarını belirtti.

Öğrencilerin bilgili ve donanımlı nesiller olarak yetişmelerinin çok önemine değinen Şimşek, şunları kaydetti:

"Bu yıl 128 derslik daha ilave ederek toplamda 4 bin 473 dersliğe ulaştık ve ikili eğitimi Niğde'de sonlandırdık. Bunların yanında öğrencilerimizin spor ve doğayla buluşması da çok önemli. Bu okul sayesinde çocuklarımızın duygusal, bilişsel ve fiziksel yönleri de gelişiyor. Öğrencilerimiz, bu okulda çevreye daha duyarlı nesiller olarak yetişecek. Doğa okulunun açılması çok önem taşıyor. İnşallah öğrencilerimiz buradan mümkün olduğunca istifade edecekler. Bu tür okulların sayısı daha da artacaktır."

İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar da Orman İşletme Müdürlüğünce tahsis edilen alanda öğrencileri doğayla buluşturmak, onların yaparak ve yaşayarak öğrenmelerini sağmak amacıyla okulu yaptıklarını söyledi.

Projeye destek veren herkese teşekkür eden Yaşar, "Öğrencilerin parkurlarda oyun oynamalarını, doğa gezisi yapmalarını, ağaç ve doğa sevgisi kazanmalarını sağlamak için burayı yaptık. Bütün okullardaki öğrencilerimizi sınıf sınıf buraya getirerek etkinlik yaptıracağız." dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Yılmaz Şimşek Niğde Güncel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta? Mehmet Ali Yılmaz'ın hastalığı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz kimdir? 25 Nisan Perşembe 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 25 Nisan burç yorumları nedir? Yarın okullar tatil mi? 25 Nisan okullar tatil mi, kaç gün tatil edildi? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne? Mehmet Ali Yılmaz olayı nedir, neden öldü? Mehmet Ali Yılmaz ölüm sebebi ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title