Haberler

Niğde'de "İl Gelişme Planı" Toplantısı

Niğde Gelişim Planı (NİGEP) kapsamında yapılacak çalışmaları değerlendirmek üzere "İl Gelişim Planı" toplantısı yapıldı.

Niğde Gelişim Planı (NİGEP) kapsamında yapılacak çalışmaları değerlendirmek üzere "İl Gelişim Planı" toplantısı yapıldı.

Valilik öncülüğünde, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ile yapılan işbirliği çerçevesinde Organize Sanayi Bölgesi konferans salonunda düzenlenen toplantıda, İl Gelişme Planlarının illerin kısa, orta ve uzun vadede izleyeceği ve uygulayacağı temel stratejileri, ulaşılmak istenen sosyal ve ekonomik hedefleri, ülke ve bölge stratejilerine uyumlu bir şekilde ortaya koyan planlar olduğu belirtildi.

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, yaptığı konuşmada, yaklaşık iki yıl süren bir çaba sonucu Valilik önceliğinde ildeki tüm paydaşların katkısı ve Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi ile yapılan işbirliği çerçevesinde İl Gelişme Planı hazırlandığını söyledi.

Vali Şimşek, bu planda ilin güçlü ve zayıf yönleri, fırsat ve tehditleri belirlenip, kentin kısa, orta ve uzun vadedeki gelişme eğilimleri bütüncül, karşılaştırmalı ve vizyoner bir bakış açısı ile ortaya konulduğunu dile getirdi.

NİGEP'in kentin gelişmesindeki yönünü belirleyen bir yol haritası olduğunu vurgulayan Şimşek, bunun aynı zamanda bir hedef belirleme aracı olduğunu kaydetti.

NİGEP'te önerilen politikalar doğrultusunda Niğde'deki kurumlar, yöneticiler ve siyasetçilerin gelecek planlarına bu politikaları gerçekleştirmeye yönelik stratejiler koyarak, uzun vadede ilin istenen gelişme düzeyine ulaşmasını sağlayabileceklerini kaydeden Şimşek, şunları söyledi:

"Böylece, kontrolsüz bir kentsel gelişmenin de önüne geçilebilecek, beşeri ve maddi kaynaklar daha akıllıca, etkili ve verimli kullanılabilecek ve Niğde sürdürülebilir kalkınmasını sağlayabilen bir il haline gelebilecektir. Planda önerilen proje ve programların gerçekleştirilmesinde özel sektöre de çok önemli görevler düşmektedir. Planın belli aralıklarla gözden geçirilerek, kamu yatırım plan ve program çalışmaları yanında, özel sektör ve STK'lar tarafından da temel bir kaynak olarak göz önünde bulundurulması gerekmektedir. NİGEP sadece kitaplarda kalmayacak planda belirlenen hedef ve politikalar uygulamaya geçirilecek. Konu Valiliğimiz tarafından tavizsiz bir şekilde takip edilecektir. İnanıyorum ki doğru analiz, doğru planlama ve tavizsiz uygulama Niğde'yi her yönü ile kalkınmış, gelişmiş ve bölgesinin parlayan yıldızı olmuş bir il haline getirecektir."

Toplantıya, Belediye Başkanı Rifat Özkan, İl Jandarma Alay Komutanı Albay İdris Tataroğlu, İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, AK Parti İl Başkanı Mahmut Peşin, kurum müdürleri, akademisyenler, iş adamları ve ilgililer katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Organize Sanayi Bölgesi Yılmaz Şimşek Niğde Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title