Haberler

Niğde'de Haketmeyenlerin Yardımları Kesiliyor

Niğde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına Yapılan Müracaatlardan Son 3 Ayda 257 Tanesi İptal Etti.

Niğde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılan müracaatlardan son 3 ayda 257 tanesi iptal etti.

İhtiyaç sahibi vatandaşlara devletin sıcak elini hissettirmek, ihtiyaçlarını gidermek ve imkanlar ölçüsünde mağduriyetlerini ortadan kaldırmak için kurulan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfında titiz çalışmalar meyvesini vermeye başladı. Kuruma yapılan başvuruları, ihtiyaç sahiplerinin evine yapılan ziyaretlerle sorunun yerinde tespit edilmesi için başlatılan çalışmalar sonrasında 257 kişinin hak etmediği halde vakıf imkanlarından faydalandığı belirlendi.

Mart ayından bu yana ortalama bin evi ziyaret ettiklerini, vatandaşların sorun ve ihtiyaçlarını yerinde incelediklerini belirten Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanı Şahin Mercan, amaçlarının devletin bir kuruşunu boş yere harcamamak olduğunu, zaten milletin olan yardımların gerçek sahiplerine ulaşması için çalıştıklarını belirtti.

Kuruma müracaat ederek gıda, kömür, sağlık gibi yardımlardan faydalanmak isteyen vatandaşların yerinde belirlenmesinin önemine değinen Mercan, "Ancak gittiğimiz evlerden 257 başvurunun ihtiyaç sahibi olmadığı halde yardımlardan faydalandığını belirledik. Bunların içerisinden ise 100 adedinin dosyasını tamamen kayıtlarımızdan sildik. İptal ettiklerimiz arasından örnek vermek gerekirse, bir resmi kurumdan emekli olup 600 YTL emekli aylığı alanlardan, 3 katlı evi olup bu evlerden kira bedeli alanlara kadar, SSK veya Bağ-Kur güvencesi bulunup ta kurumumuza başvuranlara kadar birçok suiistimal olduğunu belirledik" dedi.

Dağıtılan yardımlarının hiçbirisinin kendi cebinden çıkmadığını dile getiren Mercan, "Bizim amacımız, dul ve yetimin hakkını hak etmeyenlere yedirmemek. Bunun içinde gecemizi gündüzümüze katıp çalışıyoruz. Duyarlı vatandaşlardan ricamız, çevrelerinde olan ihtiyacı bulunmadığı halde vakıf imkanlarından faydalanan kişileri kurumumuza bildirmeleridir. Şayet, bir kuruşu bile yerine ulaştırabilirsek ne mutlu bize" diye konuştu.

(TA-İP) 25.06.2008 16:49 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title