Haberler

Niğde'de Dolandırıcılık

Niğde'de, Ölen Yakınları İçin Hayır Dağıtacaklarını Söyleyen Dolandırıcılar, Yaşlı Bir Vatandaşın 7 Bin YTL Parasını Alarak Kayıplara Karıştı.

Niğde'de, ölen yakınları için hayır dağıtacaklarını söyleyen dolandırıcılar, yaşlı bir vatandaşın 7 bin YTL parasını alarak kayıplara karıştı.

Olay, Bor Caddesi Yeni Çarşı Şadırvan yakınlarında meydana geldi. İddiaya göre, H.H.D. eski Müze Caddesi üzerinde yürürken, daha önce tanımadığı bir kişi yanına gelerek bir yakınının öldüğünü ve bu nedenle hayır niyetine para ve yiyecek dağıtacaklarını söyledi. Dolandırıcının anlattıklarını dinleyerek Yeni Çarşı Şadırvan yakınlarına giden H.H.D, burada 65 yaşlarında olduğu tahmin edilen bir başka dolandırıcı ile tanıştırıldı. Elindeki çantayı H.H.D'ye gösteren ve içerisinde 7 bin 500 YTL bulunduğunu söyleyen yaşlı dolandırıcı, H.H.D'den 7 bin 500 YTL para bulmasını ve hocaya okutturduktan sonra 15 bin YTL'yi kendisine geri vereceğini söyledi. Üzerinde para olmadığını ancak bankadaki hesabında bir miktar para bulunduğunu ifade eden H.H.D. dolandırıcılarla birlikte gittiği bankadan 7 bin 500 YTL çekerek yaşlı dolandırıcıya verdi. Paraları bayan hocaya okutup geleceğini, bu nedenle kendisini beklemesini söyleyen yaşlı dolandırıcı paralarla birlikte ortadan kayboldu. Bir süre sonra diğer dolandırıcı da yiyecek poşetlerini hazırlamak için markete gitmesi gerektiğini belirterek ayrıldı.

Hayır yapacağını söyleyen şahısların geri dönmemeleri üzerine dolandırıldığını anlayan H.H.D. durumu polise bildirdi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

(TA-FM)

04.05.2007 16:47 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title