Haberler

Niğde'de Buğday Rekoltesinde Artış Bekleniyor

Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, ilkbahar mevsiminin yağışlı geçtiğini belirterek, buğdayda bu yılki rekolte beklentisinin 280 bin ton civarında olduğunu bildirdi.

Niğde'de kış ve bahar aylarının yağışlı geçmesi bu yılki buğday rekoltesini artırdı. Geçen yıl ilde 668 bin dekar alanda 183 bin ton hasat gerçekleşirken, bu yıl 673 bin dekarda 274 bin ton rekolte bekleniyor.

Vali Şimşek, hasadı devam eden buğday tarlalarında çalışanları ziyaret etti.

Buğday tarlalarını inceleyen Vali Şimşek, daha sonra biçerdöver kullanarak hasat yaptı.

Şimşek, gazetecilere yaptığı açıklamada, temmuz ayında kiraz, patates ve buğday hasadının devam ettiğini söyledi.

Çiftçileri ziyaret ederek kolaylıklar dilediğini aktaran Şimşek, şunları kaydetti:

"Memnuniyetle gördük ki bu yıl hasat çok olumlu. Gerek rekolte gerekse kalite anlamında çok memnuniyet verici. Geçen yılki rekolte yaklaşık 180 bin ton civarındaydı. Bu yılki rekoltemiz 100 bin ton artışla 280 bin ton civarında olacak. Bu da bahar ayının yağışlı geçmesinden kaynaklanan bir durum. Ümit ediyorum ki çiftçilerimiz bu yıl emeğinin karşılığını alacak; kazançlı, bereketli, hayırlı bir yıl olacak. Tüm çiftçilerimize hayırlı, bol bereketli, kazançlı bir hasat diliyorum."

Kaynak: AA / Ekonomi

Yılmaz Şimşek Niğde Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Anneye fitre verilir mi? Kara Ağaç Destanı nerede çekiliyor, setleri nerede? Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title