Haberler

Niğde Belediyesi İlkleri Yaşatmaya Devam Ediyor

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Belediye Birim Amirleri ile Birlikte Yarı Olimpik Yüzme Havuzunda İncelemelerde Bulundu.

Niğde'nin ilk yüzme havuzunu Belediye hizmete sunuyor

Geçtiğimiz günlerde yapılan protokolle, İl Özel idaresi tarafından yapılan Yarı Olimpik Yüzme Havuzunun işletmesi Niğde Belediyesi'ne devredilmişti.

Niğde'nin daha sağlıklı ve yaşanılabilir bir kent olması için spor, sağlık, eğitim ve kültür tesisleri ile park ve bahçeler gibi sosyal donatı alanlarını kentin her köşesinde hayata geçiren Niğde Belediyesi, İl Özel İdaresi ile yapılan protokol ile işletmesini devraldığı yüzme havuzunu eksiklerini tamamladıktan sonra önümüzde ki aylar içerisinde hizmete sunacak.

Niğde'nin önemli bir eksikliğini Belediye olarak giderildiğini belirten Başkan Akdoğan; "Eski Beden Eğitimi Yüksekokulu binasının yanında bulunan arazi üzerine yapılan kapalı yüzme havuzu 25 metre uzunluğunda, 12,5 metre genişliğinde yaklaşık 300 metre karelik bir havuz. Burası İl Özel İdaresi tarafından yapılmıştır. Niğde Belediyesi olarak İl Özel İdaresiyle yaptığımız görüşmeler sonucu bir protokol imzaladık. Protokol sonucu Yüzme Havuzunun işletmesini Niğde Belediyesi olarak biz üstlendik. Havuzun hem çevre düzenlemesiyle ilgili, hem de burada ki makinaların ısıtmasıyla ilgili bir takım sıkıntıların olduğunu biz yerinde tespit ettik. Bu konuları kısa sürede ortadan kaldırarak yüzme havuzunu Niğdeli hemşerilerimizin hizmetine açacağız. Yüzme havuzunu çok amaçlı olarak kullanmak istiyoruz" dedi.

Erkek ve bayanlar için ayrı ayrı günlerde yüzme kursları düzenleneceğini belirten Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Öncelikli olarak yüzme bilmeyen bayanlara haftada bir gün, erkeklere hafta bir gün olmak üzere ayrı ayrı günlerde yüzme kursları vereceğiz. Onun dışında değişik saatlerde seanslar halinde insanlarımızın talepleri doğrultusunda şekillendirerek burayı hizmete sunacağız. Niğde'mizin bu ciddi bir eksikliğiydi. İnsanlarımız yüzmek için bir havuzumuz bile yok diyorlardı. Niğde Belediyesi olarak bunu ortadan kaldırmış bulunuyoruz. Kısmet olursa inşallah Nisan ayında yüzme havuzunu açmayı planlıyoruz. Niğdeli hemşerilerimize hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title