Haberler

Newsweek: "Türkiye Rus Tatilciler İçin En Popüler Ülke"

Newsweek Dergisi, Zengin Rus Turistleri Konusunda Avrupa'da Bir Bölünme Yaşandığını, Bazı Turistik Tesisler Rusları Çekmek İçin Çırpınırken Bazılarının da Kota Uyguladığını Belirtti. Dergi Geçen Yıl 1.5 Milyona Yakın Rus Turistini Ağırlayan Türkiye'nin Rus Tatilcileri İçin "En Popüler" Yer Olduğunu Yazdı.

Zengin Rus turistleri, Avrupa'daki turizm sektörünü böldü. Bazı turistik tesisler Rusları çekmek için çırpınırken bazılarının da kota uyguladığına dikkat çekiliyor. Newsweek dergisi, geçen yıl 1.5 milyona yakın Rus turistini ağırlayan Türkiye'nin Rus tatilcileri için "en popüler" yer olduğunu yazdı.

Newsweek dergisi, Rus turistleri konusunda Avrupa'daki turizm sektöründe yaşanan ayrışmaya dikkat çektiği haberinde Batı Avrupa'da birçok otel, mücevher dükkanı ve galeri sahibinin, su gibi para harcanan zengin Rus turistlerine bayıldığını ancak bazı turistik bölgelerdeki işletmecilerin onlardan sıkılmaya başladığını kaydetti.

Avusturya'nın Kitzbühel kayak merkezindeki dört ve beş yıldızlı otellerden 16'sının Rus müşterilerinin sayısını yüzde 10 ile sınırlandırdığına dikkat çeken dergi, gecelik fiyatı 8 bin dolara ulaşan, St. Moritz'deki Kempinski Grand Hotel Des Bains'deki suitler için artık büyük Rus gruplarından blok rezervlerinin kabul edilmediğini kaydetti.

İsviçre'deki ünlü Gstaad merkezinin yerel gazetesinin "Avrupalılar, favori tatil yerlerini, Rus oligarşisi, kürklerle örtünmüş kız arkadaşları, korumaları, fahişeleri ve uyuşturucu maddeleri için yeni bir oyun alanına dönüşmesini istemiyor" değerlendirmesini aktardı.

Ancak Rusları çekmeye uğraşan turistik tesislerin çok daha fazla olduğuna işaret eden Newsweek, bunların arasında Türk işletmecilerinin de bulunduğunu belirtti. Türkiye'nin, Rusya'ya yakın ve ucuz olduğunu, Ruslara sınırda vize almasına izin verdiğini kaydeden dergi, "Geçen yıl 1.5 milyona yakın Rus turisti Türkiye'ye seyahat ederek ülkeyi Rus tatilcileri için en popüler yer haline getirdi" diye yazdı.

Newsweek, Kemer'in "en moda" klübünde sadece Rus müziğinin çalındığını ve 3 dolara votka içildiğini belirtirken bir Türk "animatör"ünün açıklamalarına da yer verdi.

-"TÜRKİYE'DE RUŞÇA BİLEN OTEL YÖNETİCİLERİNE İHTİYAÇ VAR"-

Rusça bilgisini iyileştirmek için geçen kış Mosokova'ya gittiğini anlatan animatör, büyük tesislerinin bu günlerde Rusça bilen yöneticilere ihtiyaçlarının olduğunu anlattı. Normal orta sınıf Rusların iyi olduğunu anlatan animatör, "Zengin olunca küstahlaşıyorlar" dedi.

Newsweek, artık Ruslara rastlanmayan bir turistik merkezi bulmanın imkansız olduğunu belirterek 1995 yılında 2.5 milyon olan yurt dışına çıkan Rusların sayısının, 2007 yılında 8.7 milyona çıktığı tahmin edildiğini belirterek şunları yazdı:

"Onlar arasında kuşkusuz ki Rusya'nın 103 bin milyoner ve 55 milyarderin çoğu da vardı. Onları sev yada nefret, dünyanın turizm sektörünün Rusların yoğun varlığına alışması gerekecek. Petrol paraları akmayı sürdürdükçe onları ağırlamaya istekli bol otel, restoran ve butik olacak."(ANKA)

(CN/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title