Haberler

New York Tımes: "Hem Türk Hem Ermenileri Eleştirmişti"

New York Times, Dink'in Öldürülmesi Üzerine, İnternet Sayfasından Yayınladığı Makalede, Dink'in Hem Türk Hem Ermenileri Eleştiren Bir Gazeteci Olduğunu Vurguladı. Suikastten Kısa Sürece Sonra Gazete Önünde Kalabalık Toplandığını Belirten Gazete, "Faşizme Karşı Omuz Omuza", "Hepimiz Hrantız, Hepimiz Ermeniyiz" Sloganları Attığını Duyurdu.

ABD'nin ünlü gazetesi New York Times , Hrant Dink'in öldürülmesi üzerine, internet sayfasından baş haber olarak yayınladığı makalede, Dink'in hem Türk hem Ermenileri eleştiren bir gazeteci olduğunu vurguladı.

Dink'in, Ermeni soykırımı tartışmalarındaki yorumları nedeniyle Türklüğe hakaretten yargılandığı ve bu konuda Türkiye'yi eleştirdiğini belirten gazete, "Dink aynı zamanda yurtdışındaki Ermenilerin, Türkiye'nin AB üyeliği için, soykırımı tanımasının öncelikli koşul olması için çalışmalarını de eleştirdi. Ancak bu tavrı daha az dikkat çekti" yorumunu yaptı.

Dink'in son yazısında da tehditler aldığını belirttiğini aktaran New York Times, cinayetten kısa süre sonra gazete önünde toplanan kalabalığın, "Faşizme karşı omuz omuza", "Hepimiz Hrantız, hepimiz Ermeniyiz" sloganları attığını duyurdu.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title