Haberler

    New York'ta Patlama: 29 Yaralı

    Amerika Birleşik Devletleri'nin New York kentinin Chealsea bölgesi patlama sesi ile sarsıldı.

    Amerika Birleşik Devletleri'nin New York kentinin Chealsea bölgesi patlama sesi ile sarsıldı.

    Manhattan'da 23. Cadde'de bir engelliler merkezi önündeki çöp konteynerinde konduğu belirtilen patlayıcı düzeneğinin infilak etmesi sonucu 29 kişi yaralanırken 1 kişinin durumunun ciddi olduğu açıklandı.

    29 injuries, 1 considered serious, 24 people transported to area hospitals – #FDNY Commissioner Nigro. Watch LIVE https: //t.co/ZRjbzKfoKm— FDNY (@FDNY) 18 Eylül 2016

    Görgü tanıkları büyük bir patlama sesi duyduklarını ve bölgeden yüzlerce kişinin koşuşarak kaçtığını bildirdi.

    Haberin hemen ardından güvenlik güçleri 23 Cadde'de olası bir patlayıcı düzeneği daha tespit etti.

    New York Belediye Başkanı Bill de Blasio ise patlamanın kasıtlı bir şekilde gerçekleştirildiğini belirterek, ikinci şüpheli düzeneğin bulunduğu yerde yetkililerin soruşturmayı sürdürdüğünü kaydetti.

    Yetkililer patlamanın bir terör saldırısı olup olmadığı yönünde henüz bir bağlantı tespit edilemediğini belirtiyor. Amerikan medyası ise güvenlik kaynaklarına dayandırdığı haberinde yetkililerin ev yapımı bir düzeneğin patlamaya neden olduğuna inandığını bildiriyor.

    DEVELOPING: Police respond to report of explosion in New York City pic.twitter.com/jLWO1FB8YO— Fox News (@FoxNews) 18 Eylül 2016

    At least 26 people injured in Chelsea explosion, which "felt like a pipe bomb," witness said https: //t.co/WxoOdwRdDy pic.twitter.com/6tZ2nzPvk8— New York Daily News (@NYDailyNews) 18 Eylül 2016

    FBI on scene #manhattan #explosion #chelsea pic.twitter.com/jndHkXOBpB— Avidor.Law (@JonAvidor) 18 Eylül 2016

    Polis olayın yaşandığı bölgeyi kordon altına alırken, terörle mücadele ekipleri de olay yerinde inceleme başlattı.

    Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, Başkan Barack Obama'nın olayla ilgili bilgilendirildiği, patlamanın oluş nedeniyle ilgili ise soruşturmanın sürdüğü kaydedildi.

    New York'tan gelen haberden sadece saatler önce New Jersey eyaletinde, gaziler ve görev sırasında hayatını kaybedenlerin aileleri için düzenlenecek yardım koşusunun güzergahında boru tipi bomba patlamıştı.

    Olayda ölen ya da yaralanan olmazken koşu iptal edilmişti.

    Yazar:

    Etiketler:Gönderildi: 18 Eylül 2016

    Kaynak: Euronews.com / Dünya

    Amerika Birleşik Devletleri New York Chelsea Eylül Dünya Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title