Haberler

New York'ta Mevlana Etkinlikleri

Mevlana'nın 800. Doğum Yıldönümü Dolayısıyla 23 ve 26 Haziran'da New York, Town Hall'da Tasavvuf ve Sema Gösterilerine Yer Veren Kutlama Etkinlikleri Düzenlenecek.

UNESCO'nun Mevlana Celaleddin Rum'nin 800. Doğum Yıldönümü nedeniyle ilan ettiği Mevlana yılı Kültür Bakanlığınca çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, 23 ve 26 Haziran'da New York Town Hall'da gerçekleştirilecek etkinliklerde tasavvuf müziği konseri ve sema gösterisi olacak.

Açıklamada etkinliklere Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri, İstanbul Tarihi türk Müziği Topluluğu, öğretim üyeleri, edebiyat ve sanat adamlarından oluşan heyetin katılacağı söylenirken, New York Başkonsolosluğu ve New York üst düzey yetkilileri, bilim, edebiyat, sanat, fikir ve kanaat önderlerinin de davetli olacağı bildirildi.

Programa göre etkinlik 23 Haziran'da Town Hall Konferans Salonu'nda Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Ahmet Arı'nın açılış konuşmasıyla başlayacak, İstanbul Türk Ve İslam Eserleri Müzesi Başkanı Prof. Dr. Mahmut Erol Kılıç'ın "Rumi ve Sema" başlıklı konferansıyla devam edecek. Etkinlik alanında Ahmet Özhan ve Türk Tasavvuf Musikisi Konseri ile İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğunca icra edilecek Mevlevi Sema Gösterisi sunulacak.

26 Haziran'da da Town Hall'da konferans ve sema gösterisi etkinliği sırasında Mevlana ve Türkiye tanıtımına ilişkin yazılı ve görsel hediyeler dağıtılacak.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title