Haberler

New York Engelini de Aşan Dallas Maverıcks Kulüp Rekoru Kırdı

Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi'nin (Nba), En İyi Galibiyet Yüzdesine Sahip Takımı Olan Dallas Mavericks, New York Knicks Engelini de Aşarak Kulüp Rekoru Kırdı.

Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi'nin (NBA), en iyi galibiyet yüzdesine sahip takımı olan Dallas Mavericks, New York Knicks engelini de aşarak kulüp rekoru kırdı.

Amerikan Airlines Center'da New York Knicks'i ağırlayan Dallas Mavericks, rakibini 105-103 yendi ve bu sezon oynadığı 72. maçında 61. galibiyetini alarak bu alanda kulüp rekoru kırmayı başardı. Dallas'ın Alman yıldızı Dirk Nowitzki karşılaşma boyunca attığı 30 sayıyla takımının galibiyetinde başrol oynarken, attığı sayılarında 17'sini son çeyrekte kaydetti. Nowitzki son çeyrekte 9'da 6 gibi etkili bir şut ortalamasıyla oynarken maç genelinde ise 21'de 10'la oynadı. 3 sayılık atışlarda 4'te 2 yapan Alman yıldız serbest atışlarda ise 8'de 8 isabet buldu. Josh Howard'un 20 sayı ve 8 ribauntla galibiyete katkı sağladığı maçla birlikte Dallas, Batı Konferansı'nda en yakın rakibi Phoenix Suns'la arasındaki farkı da yedi buçuk maça çıkarmış oldu.

Geceyi deplasmanda aldığı yenilgiyle kapatan New York Knicks ise, Jamal Crawford, David Lee, Quentin Richardson ve Steve Francis gibi önemli oyuncularının yokluğuna rağmen güçlü rakibi karşısında oldukça başarılı bir maç çıkardı ve rakibiyle başa baş bir oyun ortaya koydu. New York'ta 29'da 14'lük şut ortalamasıyla oynayan Stephon Marbury attığı 43 sayıyla hem takımının hem de maçın en skorer ismi oldu. 3 sayılık atışlarda ise 12'de 5 isabet sağlayan Marbury, attığı 43 sayıyla bu sezonki en iyi başarımını da yakalamış oldu.

New York Knicks aldığı bu yenilgiyle Doğu Konferansı play-off'lar yolunda sekizinci sıra içinde yarıştığı New Jersey Nets'in iki maç gerisine düşmüş oldu.

(ERS-ERS-ÖK-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title