Haberler

New York: Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün ABD Temasları

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, New York'ta Bulunan Türk Evi'nde, Musevi Kuruluşlarının Temsilcileri ile Biraraya Geldi.

Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, New York'ta bulunan Türk Evi'nde, Musevi kuruluşlarının temsilcileri ile biraraya geldi.

New York ve Washington'un ileri gelen Musevi kuruluşlarının temsilcileriyle görüşen Gül, Türkiye-İsrail ilişkileri, Ortadoğu'daki gelişmeler ve Türkiye'de ikamet eden Museviler hakkında fikir alış-verişinde bulundu.Gül, heyete Lübnan'daki tüm olumsuzluklara rağmen barış için bir fırsatın oluştuğunu ve bunun değerlendirilmesi gerektiğini ifade ederken, Ortadoğu'daki tarafların da bu konuda istekli olduğunu belirtti. Musevi kuruluşları temsilcileri de Gül'e, Türkiye'nin yanında olduklarını ve desteklediklerini kaydederek, Türkiye'nin son dönemde bu bölgede aktif olarak rol almasından duydukları memnuniyeti dile getirdi. Temsilciler, Türkiye'deki Musevilerin haklarının korunmasına önem verdiklerini ifade ederek, bundan sonrada Türkiye ile diyalogların daha iyi olmasını temenni ettiklerini söyledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title