Haberler

New York Borsası Yükselişle Kapandı

NEW New York borsası, petrol fiyatlarındaki artışla günü yükselişle tamamladı.

NEW New York borsası, petrol fiyatlarındaki artışla günü yükselişle tamamladı.

Kapanışta, Dow Jones Sanayi Endeksi 222,16 puan (yüzde 1,25) artarak 17.928,07 puana, Standard & Poor's 500 Endeksi 26,69 puan (yüzde 1,25) yükselerek 2.084,38 puana ulaştı. Nasdaq Teknoloji Endeksi de 59,67 puan (yüzde 1,26) değer kazanarak 4.809,88 puan oldu.

Böylece, Dow Jones ve Standard & Poor's endeksleri son 2 aydaki en hızlı günlük yükselişini kaydederken, Nasdaq Teknoloji Endeksi de son 1 aydaki en karlı gününü geride bıraktı.

Kanada'nın petrol zengini Alberta bölgesinde devam eden orman yangınları, küresel petrol piyasasında arz güvenliğine dair endişe uyandırırken ham petrol fiyatlarının da yükselmesine neden oldu.

Borsanın kapandığı saatte, ABD'de Batı Teksas türü ham petrolün varil fiyatı yüzde 2,8 yükselişle 44,66 dolardan, Londra Brent türü ham petrolün varil fiyatı da yüzde 4,4 artışla 45,56'dan işlem gördü.

Ham petrol fiyatlarındaki yükselişle ABD'li enerji firmalarının hisselerinde de artış görüldü.

Petrol ve doğalgaz firması Southwestern Energy Co'nun hisseleri yüzde 7'nin üzerinde yükselirken, ABD'nin en büyük petrol üretim şirketlerinden Hess Corporation'ın hisse başına değeri yüzde 6'ya yakın arttı.

Ayrıca, ABD'li e-ticaret şirketi Amazon'un hisse başına değeri yüzde 3'lük artış kaydederek 700 doların üzerine tırmandı.

Kaynak: AA / Ekonomi

Dow Jones New York Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title