Haberler

New York Borsası Yükselişini Sürdürdü

New York Borsası, ham petrol fiyatlarının yaklaşık yüzde 7 değer kazanmasının ardından yükselişini ikinci güne taşıdı.

New York Borsası, ham petrol fiyatlarının yaklaşık yüzde 7 değer kazanmasının ardından yükselişini ikinci güne taşıdı.

Dow Jones endeksi 305,30 puan (yüzde 1,76) primle 17.666,34 puana, Standard & Poor's 500 endeksi de 29,18 puan (yüzde 1,44) artışla 2.050,02 puana çıktı. Nasdaq Teknoloji endeksi de 51,05 puan yükselişle (yüzde 1,09) 4.727,74 puandan kapandı.

Endesklerdeki yükselişte geçen yılın Haziran ayından bu yana düşüş eğiliminde olan ham petrol fiyatlarının son birkaç gündür artması etkili oldu. Son 7 aydır yüzde 50'nin üstünde değer kaybeden ham petrol fiyatları, hafta başından bu yana yaklaşık yüzde 7 yükselerek, 53 doları aştı.

Fiyatlardaki artışın devam edeceği beklentileriyle tırmanışa geçen enerji hisselerine dünyanın en büyük petrol üreticilerinden Royal Dutch Shell, Chevron ve Exxon Mobil'in sırasıyla yüzde 6,5, yüzde 3,3 ve yüzde 2,5 değer kazanan hisseleri öncülük etti. Standard & Poor's 500 endeksinin enerji kalemi petrol fiyatlarındaki artışla yaklaşık yüzde 3 yükseldi.

Analistler, yatırımcıların haftanın geri kalanında petrol fiyatlarındaki gelişmelerin yanı sıra ABD'de Perşembe günü açıklanacak dış ticaret açığı ve Cuma günü açıklanacak tarım dışı istihdam verisine odaklanacağını ifade ediyor. - Washington DC

Kaynak: AA / Ekonomi

Dow Jones New York Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title