Haberler

New York Borsası Karışık Seyretti

Güncelleme:

New York borsasında endeksler, ABD'nin dış ticaret açığının beklentilerin üstünde artmasının ardından karışık seyretti.

New York borsasında endeksler, ABD'nin dış ticaret açığının beklentilerin üstünde artması ardından karışık seyretti.

Dow Jones Endeksi 17,4 puan (yüzde 0,10) değer kazanarak 17.383,64 puana çıkarken, Standard & Poor's 500 Endeksi 5,73 puan (yüzde 0,28) azalışla 2.012,08 puana düştü. Nasdaq Teknoloji Endeksi de 15,27 puan (yüzde 0,33) gerileyerek 4.623,64 puan oldu.

Standard & Poor's 500 ve Nastaq Teknoloji Endekslerindeki düşüşte enerji şirketlerinin hisselerinde yaşanan kayıplar etkili oldu. Analistler, düşen petrol fiyatlarının petrol üreticilerinin gelirlerini olumsuz etkilediği ve bunun hisse senetlerine yansıdığı değerlendirmesini yaptı.

Öte yandan, ABD'de bugün açıklanan verilere göre, dış ticaret açığı eylülde 43 milyar dolara yükselirken, ihracat son 5 ayın en düşük seviyesine geriledi. Ağustosta 40 milyar dolar olarak kaydedilen dış ticaret açığının eylülde sınırlı bir artışla 40,2 milyar dolara yükselmesi bekleniyordu. Dış ticaret açığının beklentilerin üstüne çıkmasında azalan ihracat etkili oldu.

Yatırımcıların, yarın eylül ayı ADP Özel İstihdam verisi ile ABD Merkez Bankası Fed'in bölgesel başkanlarının konuşmalarını takip etmesi bekleniyor. - Washington DC

Kaynak: AA / Ekonomi

Dow Jones New York Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title