Haberler

New York Borsası Düşüşle Kapandı

NEW New York Borsası, ABD Merkez Bankasının (Fed) eylülde faiz artışına gidilmesinin mümkün olduğunun açıklanmasıyla günü düşüşle tamamladı.

NEW New York Borsası, ABD Merkez Bankasının ( Fed ) eylülde faiz artışına gidilmesinin mümkün olduğunun açıklanmasıyla günü düşüşle tamamladı.

Kapanışta, Dow Jones Sanayi Endeksi 84,10 puan (yüzde 0,45) düşüşle 18.551,95 puana, Standard & Poor's 500 Endeksi de 11,99 puan (yüzde 0,55) azalışla 2.178,16 puana geriledi. Nasdaq Teknoloji Endeksi de 34,90 puan (yüzde 0,66) değer kaybıyla 5.227,11 puan oldu.

Fed New York Şubesi Başkanı William Dudley, bugün, eylülde faiz artışına gidilmesinin mümkün olduğunu belirtmişti.

Amerikan ekonomisinin iyi durumda olduğunu ve büyümenin ikinci yarıda hızlanacağını öngördüklerini kaydeden Dudley, "Faizleri daha fazla artırmak için uygun zamana yaklaşıyoruz. Eylülde faiz artışı mümkün" ifadelerini kullanmıştı.

Ayrıca, Fed Atlanta Şubesi Başkanı Dennis Lockhart da bugün yaptığı açıklamada, "Ekonomiye olan güvenim haklı çıkarsa, bu yıl en az bir kez faiz artırılmasının uygun olacağını düşünüyorum." değerlendirmesinde bulunmuştu.

Federal Açık Piyasa Komitesi, 20-21 Eylül'de gerçekleştirilecek toplantısında faiz kararını duyuracak.

Kaynak: AA / Ekonomi

Dow Jones New York Fed Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title