Haberler

New York: Bm Güvenlik Konseyi Ortadoğu Sorununu Görüştü

BM Güvenlik Konseyi, İsrail ile Filistin arasında yaşanan gerginlik ve Ortadoğu'daki son durumu değerlendirdi.

BM Güvenlik Konseyi, İsrail ile Filistin arasında yaşanan gerginlik ve Ortadoğu'daki son durumu değerlendirdi.

BM Güvenlik Konseyi, Ortadoğu'da yaşanan sorunları masaya yatırdı. ABD'nin BM Büyükelçisi John Bolton, BM Güvenlik Konseyi'nin Filistin ile İsrail arasındaki gerginliğe çözüm yolu bulunması için biraraya geldiğini ifade etti. Bolton, görüşmenin Katar'dan gelen istek üzerine gerçekleştirildiğini sözlerine ekledi. Konseyin, İsrail'in yürüttüğü saldırıyı kınadığını ve İsrail'in harekata son vermesini istediklerini kaydeden Bolton, İsrail'e bu yönde bir mesaj iletildiğini vurgulayarak, aralarında bakan ve milletvekillerinin de bulunduğu Filistinli tutukluların tamamının seçimle göreve gelmiş kişiler olduğunun hatırlatıldığını ve serbest bırakılmaları gerektiğini söyledi.

Uluslararası kamuoyu, Filistinli militan gruplarca kaçırılan İsrailli askerin serbest bırakılması için baskı yapmayı sürdürürken; Hamas, bu konuda çalışmaları olduğunu belirterek, İsrail'in "barbarca saldırısını" durdurması gerektiğini kaydetmişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title