Haberler

New York: BM Genel Sekreteri Annan, İran ve Suriye Devlet Başkanı ile Lübnan Konusunu Görüştü

BM Genel Sekreteri Kofi Annan, Lübnan'da Yaşanan Olaylara İlişkin Olarak Suriye ve İran Devlet Başkanı ile Telefon Diplomasisinde Bulundu.

BM Genel Sekreteri Kofi Annan, Lübnan'da yaşanan olaylara ilişkin olarak Suriye ve İran Devlet Başkanı ile telefon diplomasisinde bulundu.

Lübnan'da yaşanan olayların sonlandırılması ve ülkedeki istikrarın sağlanması için çalışmalarını sürdüren BM Genel Sekreteri Kofi Annan, İran ve Suriye Devlet Başkanı ile telefon diplomasisi gerçekleştirdi. Güvenlik Konseyi'nde Pazartesi günü oylanması beklenen Hariri suikastinin zanlılarına ilişkin uluslararası mahkeme kurulması konusunun öncesinde yapılan görüşmede, İsrail-Hizbullah çatışmalarının da ele alındığı belirtildi. Annan'ın sözcüsü, "Genel Sekreter, İran Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile telefon görüşmesi yaptı. Görüşmede Lübnan'ın birliği ve istikrarı konuları ele alındı." dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title