Haberler

New York: Amerika Açık Tenis Turnuvası

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) yapılan yılın dördüncü ve son Grand Slam'i Amerika Açık Tenis Turnuvası'nda tek erkeklerde şampiyon Roger Federer oldu.

Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) yapılan yılın dördüncü ve son Grand Slam'i Amerika Açık Tenis Turnuvası'nda tek erkeklerde şampiyon Roger Federer oldu.

New York'ta yapılan toplam 18 milyon 500 bin dolar para ödüllü Amerika Açık Tenis Turnuvası'nda erkeklerde şampiyonluğa İsviçreli dünya 1 numarası Roger Federer ulaştı. 25 yaşındaki başarılı tenisçi, turnuvanın final mücadelesinde karşılaştığı 9 numaralı Birleşik Amerikalı tenisçi Andy Roddick'i, Arthur Ashe Stadyumu'nda toplam 23 bin tenis severin izlediği karşılaşmada 6-2, 4-6, 7-5 ve 6-1'lik setlerle devirerek Amerika Açık'ta şampiyonluğa ulaştı. İsviçreli raket elde ettiği bu 2 saat, 17 dakika süre bu maçın ardından elde ettiği şampiyonlukla hem Wimbledon hem de Amerika Açık'ta üst üste 3 yıl şampiyonluğa ulaşan ilk tenisçi olmayı başardı. 9. Grand Slam şampiyonluğuna ulaşan Roger Federer, Amerika Açık'ı ise sadece 1 set kaybederek şampiyon olarak tamamladı.

Turnuva sonunda toplam 1 milyon 200 bin dolar para ödülünün de sahibi olan Federer, karşılaşma sonrası yaptığı açıklamada, "Şampiyon olduğum için çok mutluyum. Andy Roddick'e karşı oynamak çok zordu. Ancak onu zirvede gördüğüm için mutluyum" dedi. Federer, bu zaferle ayrıca, tüm zamanlarda en çok şampiyonluk kazanan tenisçiler sıralamasında da altıncı sıraya yerleşti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title