Haberler

New Hampshire'da Zafer Clinton'un

ABD'de Başkanlık Yarışını İlk Durağı Iowa'da Kaybeden Hillary Clinton, Bu Kez Tahminlerin Aksine New Hampshire'de Rakibi Barack Obama'yı Geride Bıraktı. Cumhuriyetçilerde İse Zafer John Mccain'in Oldu.

ABD'de başkanlık yarışını ilk durağı Iowa'da kaybeden Hillary Clinton, bu kez tahminlerin aksine New Hampshire'de rakibi Barack Obama'yı geride bıraktı. Cumhuriyetçilerde ise zafer John McCain'in oldu.

ABD'de kasım ayında yapılacak başkanlık seçimi için dün New Hampshire'da yapılan ön seçimde bu sefer Demokrat Parti'de Hillary Clinton, Cumhuriyetçi Parti'de ise 71 yaşındaki John McCain zafer elde etti.    

New Hampshire'da düzenlenen Demokrat Parti ön seçimini, ilk kez başkanlığa yaklaşan kadın aday, New York Senatörü Hillary Clinton yüzde 39 ile birinci sırada bitirdi.                 

Iowa ön seçimlerinde Demokrat Parti'de "değişim" sloganıyla ortaya çıkan 46 yaşındaki en genç başkan adayı Obama yüzde 38 dolayında oy almış, Edwards yüzde 30'la ikinci, Hillary Clinton ise yüzde 29 ile üçüncü olmuştu.

CUMHURİYETÇİLER'DE ZAFER MC CAIN'İN

Cumhuriyetçi Parti'nin New Hampshire'daki ön seçimindeyse, Arizona senatörü John McCain yüzde 37 oy ile birinci oldu.

John McCain

Massachusetts eyaletinin eski valisi Mitt Romney'in yüzde 32 ile ikinci olduğu önseçimde, Iowa seçimlerinin galibi Arkansas eyaletinin eski valisi ve eski vaiz Mike Huckabee bu kez yüzde 11 oy ile üçüncü sırada kaldı.

Iowa ön seçiminde Huckabee yüzde 34 ile birinci, Romney yüzde 25 ile ikinci olmuş, McCain üçüncü sırada kalmıştı.

"KENDİ SESİNİ BULDU"

Hillary Clinton New Hampshire'daki zafer sonrası yaptığı konuşmada, kendisini destekleyenlere teşekkür etti. Clinton, New Hampshirelıları dinlediğini ve bu süreçte "kendi sesini de bulduğunu" söyledi. Senatör Clinton, New Hampshire'ın kendisine sağladığı dönüşümü, kendisinin de Amerika'ya sağlamasını umduğunu belirtti.

New Hampshire ön seçim sonuçları

DEMOKRATLAR

OY

ORAN

Hillary Clinton

110,172

39%

Barack Obama

102,409

36%

John Edwards

47,650

17%

Bill Richardson

12,936

5%

Dennis Kucinich

3,841

1%

CUMHURİYETÇİLER

OY

ORAN

John McCain

86,551

37%

Mitt Romney

73,681

32%

Mike Huckabee

25,958

11%

Rudy Giuliani

20,009

9%

Ron Paul

17,788

8%

Fred Thompson

2,796

1%

Kaynak: Concord Monitor

Barack Obama ise New Hampshire'da yenilgiyi kabul etti ancak Amerikan halkına değişim getirme misyonunu sürdürme sözü verdi.

New Hampshire'da rekor sayıda kişinin oy kullandığı, ön seçimlerde en az 500 bin kişinin oy kullanmış olabileceği belirtildi.

"YUMUŞAYAN İMAJI" KAZANDIRDI

Hillary Clinton'ın New Hampshire'de kazanmasında "yumuşayan imajının"  etkili olduğu belirtiliyor. Iowa'da geçen hafta yapılan ilk ön seçimde üçüncü sırada kalan  Clinton'ın, pazartesi günkü bir konuşmada ağlamaklı olmasının kadın  seçmenlerin oylarını elde etmesine yardımcı olduğu düşünülüyor.

First Lady olduğu dönemde karşılaştığı güç durumlar karşısında bile 

duygularını belli etmeyen Clinton, ilk ön seçimde siyahi rakibi Barack  Obama karşısında yenilgiye uğramış ve daha sonra bir toplantıda  konuşurken gözleri dolmuş, ağlamamak için kendini tutmuştu.

Clinton'ın danışmanı Ann Lewis, sorular üzerine, bu olayın, Hillary  Clinton'ın New Hampshire'daki ön seçimde kadın seçmenlerin oyunu  almasına yardımcı olduğunu belirtti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title