Haberler

Nevşehir Tek Yürek Halinde Meydanları Doldurdu

Nevşehir tek yürek halinde meydanları doldurduCUMA akşamı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin içerişine sızan bazı vatan hainlerinin gerçekleştirdiği darbe kalkışmasına tüm ülke genelinde olduğu gibi Nevşehir'de de tepkiler çığ gibi artıyor.

Nevşehir tek yürek halinde meydanları doldurdu

CUMA akşamı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin içerişine sızan bazı vatan hainlerinin gerçekleştirdiği darbe kalkışmasına tüm ülke genelinde olduğu gibi Nevşehir'de de tepkiler çığ gibi artıyor.

Darbe kalkışmasının yaşandığı gece sabaha kadar şehir meydanlarını dolduran Nevşehirliler devlet-millet kaynaşmasının en güzel örneklerinden birini ortaya koydu. Sabahın ilk ışıklarına kadar Nevşehir Valiliği ve AK Parti İl Başkanlığı binası önünden ayrılmayan vatandaşlar, ellerindeki Türk Bayrakları ile sloganlar atarak darbe teşebbüsünde bulunanlara tepki gösterdi.

Ak Parti Nevşehir Milletvekilleri; Mustafa Açıkgöz, Murat Göktürk. Ebubekir Gizigider, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş,İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Metin Alkaya, Nevşehir Valiliği önünde toplanan coşkulu vatandaş topluluğu ile bir araya geldi ve kısa görüşmelerde bulundular.

Sabah saatlerine kadar Nevşehir Valiliğinden ayrılmayan Nevşehirliler, 16 Temmuz 2016 Cumartesi günü de akşam saatlerinde de yine coşkulu bir şekilde Borsa Kavşağı'ndan mitingin gerçekleştirileceği Ziraat Bankasına kadar, darbe kalkışmasını sloganlarla protesto ederek yürüdüler. Yürüyüşe katılan vatandaşlar taşıdıkları poster ve afişlerin yanı sıra sloganlarla Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bağlılıklarını ifade ettiler.

10 bini aşan Nevşehirlinin her yaş grubundan katılım sağladığı miting, İstiklal Marşı'nın söylenmesi ile başladı. Kuran-ı Kerim Tilaveti ile devam eden mitingde, daha sonra Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver halka hitap etti.

Ünver konuşmasında darbe teşebbüsünde bulunan terör örgütü mensupları tepki göstererek ; 'Biz onlara dedik ki 'size Recep Tayyip Erdoğan'ı yedirtmeyiz', şaka zannettiler. Dedik ki onlara; 'biz kefenimizi giyip çıktık bu yola', şaka zannettiler. Sonra ABD'deki patronları İtlerine emir verdi; 'dene bakalım şunları, hakikaten kefenlerini giydiler mi?. Dünya liderini yedirmeyecekler mi ?' Sonra bir baktık ki bazıları sabaha karşı Yunan tohumu olarak Yunanistan'a kaçmış, bir kısmı da ABD'de üremeye devam ediyor. 'dedi.

DARBE MERAKLILARI ARTIK BİN KEZ DAHA DÜŞÜNECEKLER

Darbe kalkışmasının hangi siyasi partiye mensup olunursa olunsun bir ülke meselesi olarak görüldüğünü aktaran Ünver ? Şu anda biliyorum ki mitingimizde tüm siyasi partilerden dostlarımız var, AK Partililer, CHP'liler MHP'liler var, herkes bu konuyu ülke meselesi yaptı, milletinin geleceği meselesi yaptı ve 15 Temmuz gününü Demokrasi Bayramı olarak Türk'ün yaldızlı tarihine yeniden yazdırdı. Bundan sonra bu millet üzerinde oyun oynayacakların bir kez değil, iki kez değil bin kez daha düşünmesi gerektiğini bir kez daha öğrettik tüm dünyaya. Bu dayanışma bu birlik beraberlik bu vatan aşkı, bu memleket sevdası . Dün sabah kadar bu ülkenin camilerinden selalar veriliyordu. Biz de sela cenazeyi haber vermek için, Perşembe akşamları Cuma gününü haber vermek için ve birde memleket meselesi olduğunda haydi vatandaşlar iş başa düştü demek için verilir. Tüm milletimiz dün sabaha kadar evlerine girmedi. Dün Nevşehir'in göbeğinde, darbe istemediğimizi, liderimizden memnun olduğumuzu tüm dünyaya haykırdık böylece. Dün biz de nöbette idik, evimizden helalleşerek çıktık, kefenimizi giyerek çıktık . İnanıyorum ki sevgili vatandaşlarımız, bu azim ile yola çıkanların önünde kimse duramayacaktır. Sizlere verdiğimiz hizmetler rahmetli anamın ak sütü gibi helal olsun. Bundan sonra da anamızın helal ak sütü gibi helal terimizi sizin için akıtmaya devam edeceğiz inşallah. İt Ürüyecek bu kervan yürüyecek.ö dedi.

Düzenlenen mitinge daha sonra Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Metin Alkaya, Nevşehir Emniyet Müdürü Metin Kalayoğlu, AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mehmet Alı Tanrıver katıldı.

Burada vatandaşlara hitap eden Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, darbe kalkışmasına kalkışanların hak ettikleri en ağır şekilde cezalandırılacağından kimsenin şüphesinin olmamasını istedi. Bu ordunun aziz milletin ordusu olduğuna dikkat çeken Aktaş: ? Devletin milletin polisini, askerini bir hiç uğruna, hiçbir amacı olmadan şehit eden, pervasızca saldırılarda bulunan bu şer şebekeleri en ağır şekilde cezalandırılacaktır. Bundan hiçbir şüpheniz olmasın .ö dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İlhami Aktaş Hasan Ünver AK Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title