Haberler

Nevşehir Müdür Atamalarına Ampul Kırarak Protesto

Hükümet Konağı'nda bulunan Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen eyleme, MHP İl Başkanı Göksel Taşçı, CHP Merkez İlçe Başkanı Semasi Yücel, BBP İl Başkanı Şerafettin Karataş, Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Turgay Çetin, çeşitli sivil toplum örgütü temsilcileri ve siyasi parti yöneticileri, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı.

Hükümet Konağı'nda bulunan Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirilen eyleme, MHP İl Başkanı Göksel Taşçı, CHP Merkez İlçe Başkanı Semasi Yücel, BBP İl Başkanı Şerafettin Karataş, Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Turgay Çetin, çeşitli sivil toplum örgütü temsilcileri ve siyasi parti yöneticileri, okul müdürleri ve öğretmenler katıldı. Eyleme katılan eğitimciler 'Ağustos sıcağında 28 Şubat soğuğunu yaşıyoruzö, 'siyasetle gelenler siyasetle giderlerö, ' yönetici atama yönetmeliği mi, yandaş atama yönetmeliği miö, ' yetimin hakkına göz dikmeyinö, ' eğitime siyaseti bulaştırmayınö, ' torpil değil adalet istiyoruzö, ' liyakat mı, yandaşlık mıö pankartlarını taşıdı.

Türk Eğitim Sen Nevşehir Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Tayfun Urgenç, müdür atamaları için geçerli olan kriterlerin bilgisayar kullanamama 10 puan, bayan hocalara erotik fıkra anlatma 10 puan, kul hakkı yeme 10 puan, hafta sonu eşinden habersiz kamu dairesine gelip sohbet sitelerine takılma 10 puan, okulda öğretmenleri derse sokmaktan acizlik 10 puan, haksız yere yolluk alıp devleti zarara uğratma 10 puan olarak sıralandığını söyledi.

Yalaka, üç kağıtçı Milli Eğitim yetkililerinden 75 puanın altında aldıklarını kaydeden Urgenç, eğitimcilerin en büyük sıkıntıları 1944'de, 1982'de ve bugün yaşadıklarını belirtti. Urgenç, bu ülkenin vatansever insanlarının Ağustos sıcağında 28 Şubat'ın soğuğunu yaşadığını da ifade etti.

Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Mustafa Uğur ise, 21 Ağustos 2014 tarihinden sonra ülkede yaşayan ülkücülerin, Atatürkçülerin, ulusalcıların, milli görüşçülerin ve bir çok cemaat mensubunun Yeni Türkiye kavramı altında yok edileceğinin sinyalinin verildiği bir tarih olduğunu kaydetti.

AKP iktidarının ortaya atmış olduğu içi boş Yeni Türkiye kavramının ilk hedefinin iktidar gibi düşünmeyen, iktidarın ilgili kişilerinin elini öpmeyen, dik duruşlu ve onurlu eğitimciler olduğunu kaydeden Uğur ? Ülke genelinde yedi bin okul müdürü bir gecede görevinden alınmış ve kazanılmış tüm hakları yok sayılmıştır. Elbette Nevşehir'de görev yapan eğitimciler de kul hakkı yiyen bu sistemin kurbanı olmuştur. Kamu sektörün her kolunda ciddi bir kıyım yapan, kendi gibi düşünen ama yönetici olmayı değil yönetilmeyi hoş gören birçok kişilik yoksunu kamu personeli idareci koltuklarına oturtulmuştur. Milli Eğitim Bakanlığı bir gecede değiştirilen kanun ve yönetmeliklerle benim ilkem önce ülkem diyen kişileri görevden almış, benim ilkem önce RETEEM diyen diyenleri makamlara görevlendirmiştir. Emperyalizm ile anılan birden fazla ülkenin Türkiye'nin sırlarını dinlediği şu günlerde ilgililer bu hainliğe karşı sert açıklamalar yapacaklarına, içimizdeki hainleri temizleyeceklerine gücünün yettiği gariban devlet memurlarına bıçak biler hale gelmişlerdir. Sözde sıfır sorun parolası ile övünenler şimdi de milli eğitimde aynı komik politikayı uygulayarak okullardaki huzuru sıfırlamışlardırö dedi.

'Kısa bir süre önce Türk Eğitim-Sen'den istifa edeni müdür yapacağızö diye Nevşehir'de sendikalarına bıçak bileyenlerin bu oyunun tutmaması üzerine şimdilerde hıncını Türk Eğitim-Sen üyelerini makamlardan alarak ödetmeye çalışmakta olduklarını kaydeden Uğur ' Hani balkonlarda 77 milyonu kucaklayacağız diye hamaset siyaseti yapanlar nerede 1980'li yıllardaki zulmü yaşayan, 28 Şubat'ta her türlü zorluklarla katlanan bizler bugünlerde de aynı uygulama ile karşı karşıya olduğumuzu Aziz Türk Milleti'ne açıklamayı kendimize birer borç biliriz. Ülkemizde yeniden ötekileştirme, kutuplaştırma, cezalandırma uygulamaları başlamıştır ve görünen odur ki ardı arkası kesilmeyecektirö diye konuştu.

SİYASETLE MAKAMLARA GELENLER BAŞARI SAĞLAYAMAZ

Siyasetle makama gelip, geçmişe dair hiçbir başarı olmayanların geleceğimiz olan çocuklara hangi ideali, hangi başarıyı, hangi huzuru vereceklerini soran Uğur şöyle dedi ? Yeni atanan siyasal idarecilerin okullardaki çocuklarımızı da ailelerinin siyasal görüşlerine göre sınıflandırmayacağının garantisini bu saatten sonra kim verebilir Asıl amaç 80 ve 80 öncesinde olduğu gibi gençleri ayrıştırmak ve birbirine düşman etmek midir Şu an arkamızda bulunan devlet dairesinde vekil olarak görev yapan ve tek amacı şahsi rahatı için paralar harcamak olan müdür mü Nevşehir'e huzuru verecektir Lüks makam odaları, pahalı duvar kağıtları ve mobilyalarla süslü odasında personelini aşağılamayı kendisine hobi edinen vekil müdür mü çocuklarımızın geleceğine dair projeler üreterek başarıyı sağlayacaktır Yaklaşık 14 gündür duyarlı sivil toplum örgütü ve siyasi partilerin ana gündemi olan bütün bu saydığımız sorunların çözümü adına adım atmayan iktidar yalakası odaklar kendi çocuklarının da geleceği ile oynandığının farkındalar mı Yıl sonunda açıklanacak olan liselere ve üniversitelere giriş sınav sonuçlarındaki başarısızlığın sonucunda işgal ettikleri makamlardan istifa etmeye hazır durumdalar mı SİYAH RENKLİ AMPUL KIRILDI

13 yıldır kamu çalışanlarını ve ülkemiz insanlarının içini karartan siyah ampulü kıracağım. Hiç kimse sahipsiz değildir. Bu ülkenin duyarlı insanları vardır ve gereğini yapacaktır. Yüce yargıya güvenimiz, Yüce Allah'a da inancımız sonsuzdur. Asrın kıyımı olarak kabul edilen kıyımdan bir an önce iktidar vazgeçer, okullarımızdaki huzurlarımız yeniden 2014- 2015 eğitim-öğretim yılında devam eder.ö

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nevşehir Karataş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (1)

nevşehirli:

2002 den beri hiçbir şekilde kadrolaşmamış kıyım yapmamış Akparti iktidarının beceremediği tek konu eğitim meselesidir. Yıllardır eğitimin ne olduğu ortadadır. Müdür arkadaşlar yıllardır becerememiştir. Artık bitmiştir her siyaset kendi adamı ile çalışmalıdır beceremezlerse hesabı sorulmalıdır. Sendika temsilcisi sendikacılık yapmamakta adeta siyasi bir partinin yöneticisi gibi davranmakta hükumete ve onun taleplerini yerine getirmeyen meb yöneticilerine her türlü iftira hakaret ve çamuru atmaktadır. Onunla hareket eden ve siyasi iktidarı başarısız gösteren kadrolar tabi kide egale edilecektir.

2
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title