Haberler

Nevşehir: Mahkumlardan "Umut" Gazetesi

Nevşehir E Tipi Kapalı Cezaevi'nde Kalan Mahkum ve Tutuklular, "Umut" İsimli Gazete Çıkartıyor. Aylık Olarak Yayınlanan Gazetede, Mahkumların Kendi Yazdıkları Makale, Şiir ve Haberler Yer Alıyor.

Nevşehir E Tipi Kapalı Cezaevi'nde kalan mahkum ve tutuklular, "Umut" isimli gazete çıkartıyor. Aylık olarak yayınlanan gazetede, mahkumların kendi yazdıkları makale, şiir ve haberler yer alıyor.

Nevşehir Cumhuriyet Başsavcısı Necmettin Saygın, yaptığı açıklamada, E Tipi Cezaevi'nde kalan tutuklu ve hükümlülerin cezaevi idaresi yönetiminde 'Umut' adını verdikleri bir gazete çıkartmaya başladıklarını söyledi. Türkiye'deki cezaevleri arasında çıkarılan gazetenin bir ilk olduğunu belirten Cumhuriyet Başsavcısı Saygın, aylık olarak yayınlanan gazetenin cezaevinde kalan tüm tutuklu ve hükümlülerin yanı sıra onların ailelerine de dağıtıldığını kaydetti.

Cezaevinde amacın sadece mahkumların cezasını çekmesi olmadığını, onları topluma kazandırmak için çaba gösterdiklerini vurgulayan Saygın, "Sadece tutukluları içeride tutalım, süresi bitince dışarı bırakalım düşüncesinde değiliz. Amacımız onları ıslah etmek. Bu insanlar neticede bizim insanlarımız, onları en iyi şekilde topluma kazandırmak için çaba sarf ediyoruz. Çıkartılan gazete de bunun bir örneği. Gazete ceza infaz kurumu bazında ilk gazete. Yönlendirmeyi cezaevi yönetimimiz yapıyor. Gazetedeki tüm yazılar ise mahkumlara ait. Onlar yazdıktan sonra idareye teslim ediyor, burada değerlendirilen yazılar gazeteye konuluyor" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title