Haberler

Nevşehir: Kapadokya Kültür Ve Sanat Merkezi İnşaatı Sürüyor

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, yapımı süren Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi'nin Türkiye'nin en önemli kültür ve turizm merkezlerinden biri olacağını belirterek, merkezin Kapadokya bölgesinde kongre turizminin gelişmesine önemli katkılar sağlayacağını söyledi.

Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, yapımı süren Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi'nin Türkiye'nin en önemli kültür ve turizm merkezlerinden biri olacağını belirterek, merkezin Kapadokya bölgesinde kongre turizminin gelişmesine önemli katkılar sağlayacağını söyledi.

Belediye Başkanı Hasan Ünver, basın mensuplarına yapımı tamamlanma aşamasına gelen Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi inşaatını gezdirdi. Kapadokya bölgesinde bacasız sanayi haline gelen turizm sektörünün geliştirilmesi ve alternatif turizm olarak kongre turizmine endeksli bir yapının mutlak surette ortaya konulması gerektiği inancından hareketle Türkiye'nin örnek bir merkezinin inşaatını sürdürdüklerini belirten Başkan Ünver, şöyle konuştu:

"10 bin yıllık köklü tarihinde 8 büyük uygarlığın yanı sıra çeşitli toplumları içinde barındırmış Kapadokya bölgesinde turizmin hedeflenen gelir düzeyine ulaştırılması amacıyla kongre turizminin önemli bir potansiyel olduğunu görüyoruz. Dünyanın rakipsiz bir merkezinde bulunmamıza karşın, turizm pastasının genişletilmesi ve elde edilen toplam faydadan Nevşehirli insanımızın da hak ettiği payı alabilmesi adına böylesine bir merkezin inşaatına karar verdik. Bir yanda ekonomik boyutu, diğer yanda da gerçekte çok arzu ettiğimiz kültürel ve sanatsal çalışmalara yön verilebilmesi ve geliştirilmesi açısından Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi kaçınılmaz fırsatları ortaya çıkartacaktır" dedi.

Ünver, daha sonra içerisinde Kent Tarih Müzesi, sergi salonu, sanat atölyeleri, müzik bölümü bulunacak ve aynı anda yaklaşık bin kişinin yararlanabileceği Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezi'ni gazetecilere gezdirdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Galatasaray'ın Adana Demirspor kamp kadrosu! Kadroda kimler var? Hudutsuz Sevda nerede çekiliyor? Hudutsuz Sevda setleri nerede? Brighton Manchester City maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Brighton Manchester City maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bahar Candan tutuklandı mı? Bahar Candan neden tutuklandı, suçu ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title