Haberler

Nevşehir'den Kısa Kısa

Nevşehir Spor Güvenlik Kurulu Toplantısı, Vali İlhami Aktaş başkanlığında gerçekleştirildi.

Valilik binasındaki toplantıda, hafta sonu kentte oynanacak Nevşehir Belediyespor-Hekimoğlu Trabzon spor müsabakasının değerlendirilmesi, Hekimoğlu Trabzon spor'un karşılaşmada misafir seyirci kotasının yüzde 10'a çıkarılması yönündeki talebi ile Kapadokya Göreme spor - Suvermez Kale spor takımları arasında oynanacak Bölgesel Amatör Ligi yükselme müsabakasının değerlendirilmesi ve diğer amatör branşlarda gerçekleştirilecek karşılaşmalarla ilgili alınacak tedbirler görüşüldü.

Toplantıya, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kurmay Albay Yüksel Yiğit, İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, TFF Futbol İl Temsilcisi Tolga Karaca, Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Mustafa Avcı, Kapadokya Göreme Spor Başkanı Hasan Çınar, İdari ve Spor Güvenlik Sorumlusu Serdar Yılmaz ile kentteki spor derneklerinin temsilcileri katıldı.

Vali Aktaş, misafir öğrencilerle buluştu

Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, Kapadokya bölgesindeki turistik merkezleri gezmek için kente gelen Şırnak Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencileri ile bir araya geldi.

Misafir öğrencileri, konakladıkları Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Ürgüp Sebahat ve Erol Toksöz Meslek Yüksekokulu Uygulama Otelinde ziyaret eden Vali Aktaş, bölgenin tarihi ve kültürel zenginlikleri ile ilgili bilgi verdi.

Aktaş, konuk öğrencilere içinde yöresel ürünlerin bulunduğu hediye paketi takdim etti.

Ürgüp'te sertifika töreni

Nevşehir Valisi İlhami Aktaş'ın eşi Songül Aktaş, okuma yazma kursunu tamamlayan kursiyerlerin sertifika törenine katıldı.

Ürgüp ilçesi Başdere Mahallesi'ndeki Halk Eğitim Merkezinde gerçekleştirilen törende, okuma yazma öğrenenlere sertifikalarını veren Songül Aktaş, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Hanımefendi Emine Erdoğan'ın önderliğinde başlatılan 'Okuma-Yazma Seferberliği', yurt genelinde olduğu gibi burada da önemli oranda katılımla gerçekleşti. Kursa katılan vatandaşlarımıza sertifikalarını vermenin mutluluğunu yaşıyorum." dedi.

Sertifika töreninin ardından Aktaş ve diğer katılımcılar, dikiş-nakış kursunda ortaya çıkarılan ürünlerden oluşan serginin açılışını yaptı.

Programda Aktaş'a, Ürgüp Kaymakamı Mehmet Maraşlı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Savaş Özdemir ile İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mevlüt Türkol eşlik etti.

Kaynak: AA / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title